Menu Sluiten

VLM Airlines Vlucht Volgen

Op deze pagina kun je elke VLM Airlines vlucht volgen in real time! Met de VLM Airlines vluchtradar is het vinden van je VLM Airlines vlucht een fluitje van een cent en geheel gratis. Zo kun je dus op ieder moment van de dag de VLM Airlines vlucht volgen van een geliefde of familielid. Niet alleen de locatie van het vliegtuig kun je volgen maar ook de hoogte, snelheid en VLM Airlines aankomsttijd en VLM Airlines vertrektijd.  Om de juiste vlucht te volgen hoef je slechts enkele stappen te doorlopen:

  • Zoek het vluchtnummer van de VLM Airlines vlucht die je wenst te volgen
  • Vul het vluchtnummer in de zoekfunctie van de gratis VLM Airlines vlucht radar
  • Zo simpel is het! De VLM Airlines vluchtradar begint nu automatisch de VLM Airlines vlucht volgen!

Algemene informatie en de geschiedenis van VLM Airlines Vlucht Volgen

VLM Airlines is een van oorsprong Belgische luchtvaartmaatschappij. Onder de naam FlyVLM worden hoofdzakelijk lijnvluchten uitgevoerd naar regionale vliegvelden. VLM Airlines werd opgericht in 1992 en werd opnieuw opgericht in 2017, nadat het in 2016 faillissement aanvroeg. Naast België werd bij de nieuwe VLM Airlines ook Slovenië toegevoegd aan de lijst met landen waarvan uit het bedrijf opereert.

VLM Airlines Vlucht Volgen

Bestemmingen en meest gebruikte luchthavens van VLM Airlines

De belangrijkste vluchtroute die uitgevoerd wordt door VLM Airlines is de route tussen Antwerpen en Londen. Deze verbinding is vanaf het begin af aan onderdeel geweest van de routes van VLM Airlines. Naast de vluchten vanaf Antwerpen Airport timmert VLM Airlines in Slovenië hard aan de weg. Sinds de zomer van 2017 vliegt VLM Airlines wekelijks van Maribor naar Dubrovnik en Split. Twee populaire vakantiebestemmingen in Kroatië. Tevens werkt VLM Airlines samen met een Italiaanse touroperator en voert vluchten uit van verschillende luchthavens in Italië naar bestemmingen in Kroatië, Griekenland en Montenegro.

De vloot van VLM Airlines

De vloot van VLM Airlines bestaat uit acht toestellen. Deze acht toestellen zijn op te delen in 6 Fokker 50’s en 2 toestellen van Airbus met als typenummer de A320-200. De Airbus toestellen zijn afkomstig van het voormalige Thomas Cook Airlines Belgium.

Handbagage mee aan boord bij VLM Airlines

Bij VLM Airlines is het meenemen van bagage net iets anders geregeld dan bij de gemiddelde luchtvaartmaatschappij. Bij VLM Airlines zit namelijk niet alleen handbagage inbegrepen, ook ingecheckte bagage mag gratis mee. De kosten hiervan zijn al verwerkt in de prijs van het vliegticket. De handbagage die je meeneemt aan boord bij VLM Airlines bestaat uit één stuk handbagage, met een maximale afmeting van 55 centimeter x 35 centimeter x 20 centimeter. Daarnaast mag er één stuk ingecheckte bagage mee welke een maximale omtrek mag hebben van 158 centimeter (lengte+hoogte+breedte). De handbagage mag maximaal 10 kilogram wegen, de ingecheckte bagage maximaal 23 kilogram.

Inchecken bij VLM Airlines

Inchecken voor een vlucht van VLM Airlines kan op meerdere manieren. De meest gebruikelijke manier vandaag de dag is online inchecken. Ook dit is mogelijk bij VLM Airlines. Het online inchecken is bij VLM Airlines vanaf 24 uur voor het geplande vertrek mogelijk en sluit 1 uur voor het geplande vertrek van het vliegtuig. Daarnaast is het mogelijk om in te checken op de luchthaven. De incheckbalies van VLM Airlines openen anderhalf uur voor het geplande vertrek van het toestel en sluiten 50 minuten voor vertrek. Vliegt u vanaf London City? Dan is het ook mogelijk om in te checken in de incheckkiosk. Deze opent 1 uur voor het geplande vertrek van het vliegtuig en sluit 30 minuten voor het geplande vertrek.