Menu Sluiten

Weeze Airport

Weeze Airport is een klein internationaal vliegveld net over de grens in Duitsland. Het vliegveld ligt op enkele tientallen kilometers vanaf Nijmegen en Venlo en wordt daardoor veel door Nederlanders gebruikt. Vooral budget maatschappijen zoals Ryanair vliegen vanaf Weeze Airport.

Een andere reden van de lage kosten vanaf Weeze Airport is het feit dat de belastingen in Duitsland minder hoog zijn. Door de vliegtaks in 2008 steeg het aantal Nederlandse passagiers met driehonderd procent.

Vlucht volgen Weeze

Wil je een vlucht volgen vanaf Weeze? Zoom de vliegtuig radar dan in op de omgeving van Weeze Airport. Automatisch zal de flight radar alle toestellen die zich op dat moment in de lucht bevinden tonen. Wil je echt een vliegtuig volgen dan moet je deze vervolgens aanklikken. De flight tracker toont vervolgens alle informatie over de vlucht en het vliegtuig.

Geschiedenis vliegveld Weeze

Van oorsprong is het vliegveld in Weeze een militair vliegveld van de Britse luchtmacht. Het vliegveld werd na de oorlog in gebruik genomen. Vanaf 1993 zijn de Britten begonnen met het afschalen van de hoeveelheid personeel op het vliegveld. In 2001 kochten Nederlandse investeerders het vliegveld met omliggende grond over. Twee jaar later werd het vliegveld gereedgemaakt voor commerciele vluchten. Er kwam een terminal en de verkeerstoren werd drastisch verbouwd. In 2003 werd het vliegveld in gebruik genomen onder de naam Flughafen Niederrhein. Een jaar later, eind 2004, werd de naam echter omgedoopt tot Airport Weeze. Dit om het vliegveld beter op de markt te kunnen zetten. Het vliegveld vervoerd bijna 2,5 miljoen passagiers op jaarbasis waarmee het groter is dan Rotterdam The Hague Airport.

Ben je op zoek naar goede parkeergelegenheden of een hotel in de buurt van Weeze Airport? Bekijk snel onze pagina’s over deze onderwerpen en bekijk wat de mogelijkheden zijn.