Menu Sluiten

Vlucht Volgen TUI

Op deze pagina kun je elke vlucht volgen TUI in real time! Met de TUI vluchtradar is het vinden van je TUI vlucht een fluitje van een cent en geheel gratis. Zo kun je dus op ieder moment van de dag de TUI vlucht volgen van een geliefde of familielid. Niet alleen de locatie van het vliegtuig kun je volgen maar ook de hoogte, snelheid en TUI aankomsttijd en TUI vertrektijd.  Voor vlucht volgen TUI hoef je slechts enkele stappen te doorlopen:

  • Zoek het vluchtnummer van de TUI vlucht die je wenst te volgen
  • Vul het vluchtnummer in de zoekfunctie van de gratis TUI vlucht radar
  • Zo simpel is het! De TUI vluchtradar begint nu automatisch de vlucht volgen TUI!

Algemene informatie en geschiedenis van vlucht volgen TUI

TUIfly is een van oorsprong Nederlandse luchtvaartmaatschappij die charter- en lijndienstvluchten uitvoert. Deze vluchten zijn voornamelijk vakantievluchten naar een groot aantal vakantielanden. De oorsprong van TUIfly brengt ons terug naar het jaar 1934. In 1934 werd een busbedrijf, genaamd Reisbureau Twenthe, opgericht in Enschede door Frits Arke en Jan ten Barge. Na tal van wisselingen werd het busbedrijf uiteindelijk een luchtvaartmaatschappij. TUIfly is de luchtvaartmaatschappij van TUI Nederland, welke complete vakanties aanbied. Daarnaast neemt de maatschappij ook regelmatig passagiers mee van andere touroperators.

Vlucht Volgen TUI

Bestemmingen en meest gebruikte luchthavens

De bestemmingen van TUIfly zijn vooral gesitueerd rond het Middellandse Zeegebied. Daarnaast is er ook een aantal bestemmingen die buiten Europa gelegen zijn, waaronder Amerika en de Nederlandse Antillen. TUIfly vliegt in Nederland vanaf Schiphol, Eindhoven Airport, Rotterdam – Den Haag Airport en Groningen Airport Eelde. Als thuishaven en meest gebruikte luchthaven wordt Schiphol gerekend.

De vloot van TUI

TUIfly heeft een eigen vloot van negen toestellen. Daarnaast zijn er wet lease overeenkomsten met andere luchtvaartmaatschappijen, zodat TUIfly daadwerkelijk kan vliegen naar al haar bestemmingen. TUIfly maakt normaal gezien gebruik van zeven Boeing 737-800’s, één Boeing 767-300ER en drie Boeing 787-3 toestellen. Op dit moment heeft TUIfly één nieuw toestel besteld welke momenteel gemaakt wordt door Boeing. Het gaat hierbij om en Boeing 737 MAX 8.
In de winter van 2013/2014 heeft TUIfly een nieuw kleurenschema toegepast op al haar vliegtuigen. Het kleurenschema werd aangepast om volledig aan te sluiten bij het nieuwe toestel van TUIfly, de zogenaamde DreamLiner.

Handbagage mee aan boord bij TUI

Bij TUIfly kun je in de meeste gevallen gewoon je handbagage meenemen aan boord. Wanneer je handbagage niet groter is dan 55 x 40 x 25 centimeter dan mag deze worden opgeborgen in de bagagebak boven het hoofd of onder de stoel voor je. Mocht er ruimtegebrek zijn in de bagagebakken boven het hoofd kan het zijn dat de handbagage alsnog in het ruim van het vliegtuig vervoerd moet worden. Dit kost niets extra’s, maar je zult je handbagage niet in de buurt hebben. Het maximale gewicht voor handbagage bij TUIfly is tien kilogram.

Inchecken bij TUI

Inchecken bij TUIfly is heel gemakkelijk. Op de luchthaven zijn tal van balies te vinden waar je kunt worden ingecheckt door één van de medewerkers van TUIfly. Naast het inchecken op de luchthaven is er tegenwoordig ook de mogelijkheid om online in te checken. Het enige wat je nog moet doen op de luchthaven is het afgegeven van de bagage en door de douane. Zo voorkom je lange wachtrijen bij het inchecken en kun je op je gemak op vakantie gaan.