Menu Sluiten

Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam The Hague airport is het derde vliegveld van Nederland. Als we kijken naar het aantal reizigers volgt dit vliegveld na Schiphol en Eindhoven Airport. Het vliegveld ligt ten noorden van Rotterdam en vervoerd per jaar ruim 1,5 miljoen passagiers.

Vlucht volgen Rotterdam

Wil je een vlucht volgen in de buurt van Rotterdam Airport? Dan dien je de flight tracker in te zoomen op de omgeving van Rotterdam. Automatisch worden alle vluchten die zich op dat moment boven Rotterdam bevinden getoond. Wil je echt het vliegtuig volgen dan moet je deze aanklikken. Vervolgens zullen alle gegevens over de vlucht en het toestel automatisch getoond worden.

Geschiedenis Rotterdam The Hague Aiport

Oorspronkelijk werd het vliegveld gebouwd als vliegveld Zestienhoven. Later werd dit Rotterdam Airport en nog later Rotterdam The Hague Airport. De laatste naamswijziging is met name belangrijk voor de internationale positie van het vliegveld. Den Haag is als regeringsstad belangrijk voor buitenlandse diplomaten.

In de afgelopen jaren is het aantal passagiers op Rotterdam The Hague Airport flink gestegen. In 1997 vlogen nog 490.000 passagiers via deze luchthaven. Tien jaar later, in 2007, waren dit ongeveer 1,1 miljoen passagiers. Tegenwoordig zijn dit al meer dan 1,5 miljoen passagiers.

Rotterdam The Hague Airport is met het openbaar vervoer redelijk goed te bereiken. Tussen het Centraal station van Rotterdam en het vliegveld rijdt buslijn 33. Deze buslijn rijdt ook langs metrostation Meijersplein, waardoor het vliegveld ook via metro goed te bereiken is.

Ben je op zoek naar parkeergelegenheid of een hotel bij Rotterdam The Hague Airport? Bekijk onze speciaal ingerichte pagina’s over dit onderwerp.