Menu Sluiten

Eurowings Vlucht Volgen

Op deze pagina kun je elke Eurowings vlucht volgen in real time! Met de Eurowings vluchtradar is het vinden van je Eurowings vlucht een fluitje van een cent en geheel gratis. Zo kun je dus op ieder moment van de dag de Eurowings vlucht volgen van een geliefde of familielid. Niet alleen de locatie van het vliegtuig kun je volgen maar ook de hoogte, snelheid en Eurowings aankomsttijd en Eurowings vertrektijd.  Om de juiste vlucht te volgen hoef je slechts enkele stappen te doorlopen:

  • Zoek het vluchtnummer van de Eurowings vlucht die je wenst te volgen
  • Vul het vluchtnummer in de zoekfunctie van de gratis Eurowings vlucht radar
  • Zo simpel is het! De Eurowings vluchtradar begint nu automatisch de Eurowings vlucht volgen!

Algemene informatie en de geschiedenis van Eurowings Vlucht Volgen

Eurowings is een luchtvaartmaatschappij die zich voornamelijk richt op vluchten tegen lage kosten. De maatschappij levert haar diensten vanuit Duitsland, zowel binnen als buiten het land. Eurowings is onderdeel van de Lufthansa Group en is de budgetvariant van de luchtvaartmaatschappij. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1993 en was in eerste instantie een gewone luchtvaartmaatschappij, het bedrijf richtte in 1997 de lowcostmaatschappij Germanwings op, wat zelfstandig als dochtermaatschappij werkte. In 2006 bezat de Lufthansa Group iets meer dan vijftig procent van de aandelen van het bedrijf. Lufthansa besloot uiteindelijk om Eurowings, net als Germanwings als lowcostmaatschappij in te gaan zetten.

Eurowings Vlucht Volgen

Bestemmingen en meest gebruikte luchthavens

Het Duitse Eurowings is een dochter van Lufthansa en vliegt naar tal van locaties in Europa. Eurowings heeft een drietal hubs binnen Europa, alledrie gelegen in Duitsland. Het gaat hierbij om de luchthavens van Keulen-Bonn, Düsseldorf en Hamburg. Vanuit deze drie luchthavens vliegt Eurowings naar bijna al haar bestemmingen.

De vloot van Eurowings

De vloot van Eurowings bestaat uit 84 toestellen, waarvan de meeste toestellen van Airbus zijn. Naast Airbus beschikt de luchtvaartmaatschappij over één Boeing en 18 Bombardiers. Op het moment zijn er nog vier toestellen in de maak bij Airbus en twee bij Bombardier.

Handbagage mee aan boord bij Eurowings

Net als bij andere luchtvaartmaatschappijen is het mogelijk om bij Eurowings handbagage mee te nemen. Bij Eurowings zijn de afmetingen iets anders dan bij andere luchtvaartmaatschappijen. Bij Eurowings mag je namelijk één stuk handbagage kosteloos meenemen. De handbagage mag een maximaal gewicht hebben van acht kilo en mag mee als deze voldoet aan de maximale afmeting van 55 centimeter x 40 centimeter x 23 centimeter. Handbagage die groter of zwaarder is dan het maximale zullen tegen betaling moeten worden ingecheckt in het ruim. Daarnaast mag iedere passagier nog een klein stuk handbagage meenemen met een maximale afmeten van 40 centimeter x 30 centimeter x 10 centimeter. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een rugzak, handtas of laptoptas.

Inchecken bij Eurowings

Net als bij vele andere luchtvaartmaatschappijen is het bij Eurowings mogelijk om de incheckprocedure online te volgen. Met online inchecken bespaar je veel tijd op de luchthaven en kun je comfortabel vanuit huis alle stappen volgen. Bij Eurowings is online inchecken mogelijk vanaf 72 uur voor vertrek. Daarnaast zijn er op de luchthavens ook incheckbalies aanwezig welke twee uur voor het geplande vertrek open zullen gaan. De incheckbalies sluiten veertig minuten voor gepland vertrek van het vliegtuig.