Menu Sluiten

KLM Vlucht Volgen

Op deze pagina kun je elke KLM vlucht volgen in real time! Met de KLM vluchtradar is het vinden van je KLM vlucht een fluitje van een cent en geheel gratis. Zo kun je dus op ieder moment van de dag de KLM vlucht volgen van een geliefde of familielid. Niet alleen de locatie van het vliegtuig kun je volgen maar ook de hoogte, snelheid en KLM aankomsttijd en KLM vertrektijd.  Om de juiste vlucht te volgen hoef je slechts enkele stappen te doorlopen:

  • Zoek het vluchtnummer van de KLM vlucht die je wenst te volgen
  • Vul het vluchtnummer in de zoekfunctie van de gratis KLM vlucht radar
  • Zo simpel is het! De KLM vluchtradar begint nu automatisch de KLM vlucht volgen!

Algemene informatie en geschiedenis van KLM vlucht volgen

KLM is een Nederlandse luchtvaartmaatschappij die werd opgericht in het jaar 1919 als “Koninklijke Luchtvaart Maatschappij voor Nederland en Koloniën”. In 1920 werd de eerste commerciële vlucht gevlogen tussen Amsterdam en Londen en in 1924 vloog men al naar Batavia, het tegenwoordige Jakarta. In het jaar 1946, vlak na de oorlog, was KLM de eerste Europese luchtvaartmaatschappij die naar Amerika vloog. Vandaag de dag is de KLM nog altijd de grootste luchtvaartmaatschappij van Nederland, met bestemmingen over de hele wereld.

 

KLM Vlucht Volgen

Bestemmingen en meest gebruikte luchthavens

Waar KLM in het begin relatief korte afstanden aflegde met vliegtuigen, werd dit snel uitgebreid naar langere vluchten naar onder andere Indonesië en Amerika. Vandaag de dag is KLM overal te zien, binnen en buiten Europa. De thuishaven van de luchtvaartmaatschappij is zonder twijfel natuurlijk Schiphol. Waarvandaan tal van vliegtuigen vertrekken naar bestemmingen over de hele wereld. Of het nu gaat om een korte vakantie aan de Middellandse zee of een bezoek naar de familie op Aruba of Curaçao, KLM brengt je naar de plek van bestemming.

Beschrijving van de vloot

De vloot van KLM bestond in juni 2018 uit 119 vliegtuigen. Het grootste gedeelte van de vliegtuigen in de vloot zijn vliegtuigen van het Amerikaanse merk Boeing. Daarnaast beschikt de KLM over twee types Airbus en zijn er nog eens 7 Airbus toestellen besteld. Deze toestellen worden op dit moment nog gemaakt door Airbus en verwacht vanaf het jaar 2021. Tevens beschikt KLM over een drietal Cargo-toestellen. Deze toestellen vervoeren alleen vracht en geen passagiers.

Handbagage mee aan boord

Met de steeds strenger wordende regelgeving omtrent veiligheid, veranderen ook de regels voor handbagage aan boord. Vandaar dat wij je graag voorzien van wat informatie over hoe het bij deze luchtvaartmaatschappij geregeld is.
Bij KLM mag je te allen tijde handbagage meenemen. Wel is het afhankelijk van in welke klasse je reist.

Economy Class

1 stuk handbagage (maximaal 55 x 35 x 25 centimeter)
1 accessoire, bijvoorbeeld een handtas (maximaal 40 x 30 x 15 centimeter)
Totaal gewicht: maximaal 12 kilogram

Business class

2 stuks handbagage (maximaal 55 x 35 x 25 centimeter)
1 accessoire, bijvoorbeeld een handtas (maximaal 40 x 30 x 15 centimeter)
Totaal gewicht: maximaal 18 kilogram

Check-in informatie

Bij KLM kun je zelf kiezen hoe je wilt inchecken. Er zijn namelijk tal van mogelijkheden om dit te doen. Je kunt dit bijvoorbeeld gewoon online doen vanuit huis. Wanneer je inlogt op de website van KLM heb je de mogelijkheid om online in te checken. Dit bespaart tijd op de luchthaven en je ontloopt hiermee de eventueel lange wachtrijen. Daarnaast is het ook mogelijk om in te checken bij de balie op de luchthaven of bij één van de selfservice kiosken. Tevens is het mogelijk om in te checken via een mobiele telefoon