Menu Sluiten

Norwegian Airlines Vlucht Volgen

Op deze pagina kun je elke Norwegian Airlines vlucht volgen in real time! Met de Norwegian Airlines vluchtradar is het vinden van je Norwegian Airlines vlucht een fluitje van een cent en geheel gratis. Zo kun je dus op ieder moment van de dag de Norwegian Airlines vlucht volgen van een geliefde of familielid. Niet alleen de locatie van het vliegtuig kun je volgen maar ook de hoogte, snelheid en Norwegian Airlines aankomsttijd en Norwegian Airlines vertrektijd.  Om de juiste vlucht te volgen hoef je slechts enkele stappen te doorlopen:

  • Zoek het vluchtnummer van de Norwegian Airlines vlucht die je wenst te volgen
  • Vul het vluchtnummer in de zoekfunctie van de gratis Norwegian Airlines vlucht radar
  • Zo simpel is het! De Norwegian Airlines vluchtradar begint nu automatisch de Norwegian Airlines vlucht volgen!

Algemene informatie en geschiedenis van Norwegian Airlines Vlucht Volgen

Norwegian Airlines is een luchtvaartmaatschappij die zich richt op vluchten tegen lage kosten. Het bedrijf werd opgericht in 1993 als Norwegian Air Shuttle. In het begin vloog de luchtvaartmaatschappij vooral op lijnen in het westen van Noorwegen, ze gebruiken hiervoor een Fokker 50. Uiteindelijk werd in het jaar 2002 de koers gewijzigd. Het bedrijf wilde meer op zichzelf komen te staan en koos ervoor om bezig te gaan als Low fare vliegtuigmaatschappij. Als gevolg hiervan werd de naam veranderd in Norwegian.com. Vandaag de dag is Norwegian erg populair en hebben zowel IAG als Lufthansa gesprekken gevoerd en biedingen gedaan om de luchtvaartmaatschappij over te nemen. Onder de merknaam vallen meerdere vliegtuigmaatschappijen die op meerdere continenten actief zijn. Zo bestaat in Argentinië Norwegian Air Argentina, en in het Verenigd Koninkrijk Norwegian Air UK.

Norwegian Airlines Vlucht Volgen

Bestemmingen en meest gebruikte luchthavens door Norwegian

Norwegian heeft bestemmingen in heel Europa maar vliegt ook naar het Midden-Oosten, Azië en de Amerika’s. Als belangrijkste luchthaven wordt luchthaven Gardermoen, vlakbij Oslo, gezien. Het hoofdkantoor zit bij een oude luchthaven, namelijk de luchthaven van Fornebu.

De vloot van Norwegian

Norwegian heeft een vrij ruime vloot, welke steeds meer uitgebreid wordt. De vloot van het bedrijf bestaat uit 126 toestellen, welke allemaal afkomstig zijn van vliegtuigbouwer Boeing. Het gaat hierbij om de varianten 737-800 en 737 MAX 8. Op dit moment zijn er nog 231 toestellen besteld om Norwegian nog verder uit te breiden. Van deze 231 toestellen zijn er 100 vliegtuigen die van Airbus zullen moeten komen, de rest van Boeing.

Handbagage mee aan boord bij Norwegian

Ook bij Norwegian is het toegestaan om handbagage mee te nemen aan boord. Norwegian is, ten opzichte van veel andere luchtvaartmaatschappijen, vrij soepel als het gaat om handbagage. Norwegian heeft uiteraard wel ook haar regels waar aan voldaan moet worden. Het maakt bij Norwegian niet uit in welke klasse je reist mag je 1 stuk handbagage meenemen aan boord met een maximale afmeting van 55 centimeter x 40 centimeter x 23 centimeter. Daarnaast mag je ook een persoonlijk item meenemen met een maximaal afmeting van 25 centimeter x 33 centimeter x 20 centimeter. Het persoonlijke item moet passen onder de stoel voor je. Het maximale gecombineerde gewicht van beide items wat je mee mag nemen in de klassen LowFare, LowFare+ en Premium bedraagt 10 kilogram. Reis je als Flex of PremiumFlex dan is het maximale gecombineerde gewicht 15 kilogram.

Inchecken bij Norwegian

Norwegian maakt het je graag gemakkelijk, het bedrijf gebruikt dan ook onder andere als slogan: We maken het je graag gemakkelijk, want wie wil er nu meer tijd kwijt zijn op de luchthaven dan in de lucht? Er zijn meerdere manieren waarop je bij Norwegian kunt inchecken. Heb je tijdens het boeken van je tickets je telefoonnummer ingevoerd? Dan krijg je 2 uur voor het geplande vertrek een SMS. In deze SMS zit een link waarmee je direct in kunt checken. Daarnaast kun je de Travel Assistant applicatie downloaden op je mobiele telefoon en op deze manier inchecken. Uiteraard is het ook mogelijk om in te checken via de website van de luchtvaartmaatschappij. Dit kan allemaal 24 uur voorafgaand aan je vlucht.

Daarnaast biedt Norwegian ook nog twee opties voor inchecken aan op de luchthaven. Je kunt dit zelf doen via één van de kiosken die op de luchthaven aanwezig zijn, daarnaast kun je ook inchecken bij de incheckbalie. Wanneer je gebruik wilt maken van de laatste optie moet u dit minimaal één uur voor het geplande vertrek van de vlucht doen.