Menu Sluiten

British Airways Vlucht Volgen

Op deze pagina kun je elke British Airways vlucht volgen in real time! Met de British Airways vluchtradar is het vinden van je British Airways vlucht een fluitje van een cent en geheel gratis. Zo kun je dus op ieder moment van de dag de British Airways vlucht volgen van een geliefde of familielid. Niet alleen de locatie van het vliegtuig kun je volgen maar ook de hoogte, snelheid en British Airways aankomsttijd en British Airways vertrektijd.  Om de juiste vlucht te volgen hoef je slechts enkele stappen te doorlopen:

  • Zoek het vluchtnummer van de British Airways vlucht die je wenst te volgen
  • Vul het vluchtnummer in de zoekfunctie van de gratis British Airways vlucht radar
  • Zo simpel is het! De British Airways vluchtradar begint nu automatisch de British Airways vlucht volgen!

Algemene informatie en geschiedenis van British Airways Vlucht Volgen

British Airways is, zoals de naam al doet vermoeden, een Britse luchtvaartmaatschappij en tevens één van de grootste luchtvaartmaatschappijen van Europa. De luchtvaartmaatschappij heeft een groot aantal vluchten van Europa naar Noord-Amerika. British Airways is lid van de alliantie Oneworld en vliegt samen met haar partners naar meer dan 600 bestemmingen over de hele wereld. British Airways is een van de weinige luchtvaartmaatschappijen die naar alle continenten vliegt. Het bedrijf bestaat sinds 1924 en werd opgericht als Imperial Airways. Eind juli 2008 maakte British Airways en Iberia hun fusieplannen bekend. Dit leidde er toe dat beide bedrijven samen onder de IAG velen. Jaarlijks vervoeren zij gezamenlijk zo’n 58 miljoen passagiers.

British Airways Vlucht Volgen

Bestemmingen en meest gebruikte luchthavens van British Airways

British Airways vliegt vanuit heel Europa naar Noord-Amerika. Het hoofdkantoor van British Airways is gevestigd in Londen. Als belangrijkste hubs worden Londen Heathrow en Londen Gatwick gezien. Vanuit deze twee plekken vliegt British Airways naar het grootste gedeelte van alle luchthavens die ze aandoet. British Airways heeft 188 bestemmingen. Deze bestemmingen zijn exclusief de bestemmingen die Oneworld aandoet.

De vloot van British Airways

De vloot van British Airways is een vrij forse. Doordat de maatschappij lange vluchten biedt zijn er ook veel vliegtuigen nodig. Op het moment van schrijven vliegt British Airways met 271 vliegtuigen en zijn er 71 in bestelling. British Airways gebruikt zowel toestellen van Airbus als Boeing voor het uitvoeren van haar vluchten.

Handbagage mee aan boord bij British Airways

Ook bij British Airways is het mogelijk om handbagage mee te nemen aan boord. British Airways houdt zich strikt aan regels omtrent de handbagage, om te voorkomen dat mensen teveel meenemen en er onveilige situaties ontstaan. Wel heeft British Airways vrij ruime regels opgesteld waar aan voldaan moeten worden. Op een vlucht mag je namelijk 2 stuks handbagage meenemen als volwassene. Deze handbagage moet passen in een koffer van maximaal 40 x 30 x 15 centimeter en in een koffer van maximaal 56 x 45 x 25 centimeter. Beide koffers mogen een maximaal gewicht hebben van 23 kilogram.

Inchecken bij British Airways

British Airways biedt verschillende manieren om in te checken. Zo kun je, zoals vandaag door veel mensen gebruikt wordt, online inchecken. Op deze manier kun je rustig inchecken zonder dat je hoeft te stressen op de luchthaven. Naast de website van British Airways is er ook de mogelijkheid om in te checken met de mobiele applicatie. Je boardingpass wordt bewaard op je telefoon en je kunt deze gemakkelijk laten zien bij de douane en ander luchthavenpersoneel. Ook is er de mogelijkheid om in te checken op de luchthaven zelf, op alle luchthavens waar een vlucht van British Airways vertrekt is personeel aanwezig om te helpen met inchecken. De incheckbalies op de luchthavens gaan over het algemeen twee uur voor het geplande vertrek open en sluiten ongeveer 45 minuten voor het geplande vertrek. Mocht je gaan inchecken op de luchthaven. zorg dan in ieder geval de je op tijd aanwezig bent.