Menu Sluiten

Brussels Airlines Vlucht Volgen

Op deze pagina kun je elke Brussels Airlinesvlucht volgen in real time! Met de Brussels Airlines vluchtradar is het vinden van je Brussels Airlines vlucht een fluitje van een cent en geheel gratis. Zo kun je dus op ieder moment van de dag de Brussels Airlines vlucht volgen van een geliefde of familielid. Niet alleen de locatie van het vliegtuig kun je volgen maar ook de hoogte, snelheid en Brussels Airlines aankomsttijd en Brussels Airlines vertrektijd.  Om de juiste vlucht te volgen hoef je slechts enkele stappen te doorlopen:

  • Zoek het vluchtnummer van de Brussels Airlines vlucht die je wenst te volgen
  • Vul het vluchtnummer in de zoekfunctie van de gratis Brussels Airlines vlucht radar
  • Zo simpel is het! De Brussels Airlines vluchtradar begint nu automatisch de Brussels Airlines vlucht volgen!

Algemene informatie en de geschiedenis van Brussels Airlines Vlucht Volgen

Brussels Airlines is de nationale vliegtuigmaatschappij van België. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in november 2006 en had haar eerste vlucht in maart 2007. Brussels Airlines werd gevormd toen SN Brussels Airlines en Virgin Express met elkaar fuseerden. Eigenlijk ligt de basis van deze luchtvaartmaatschappij dus al veel eerder. In 2016 kwam Brussels Airlines in handen van het Duitse Lufthansa. Naast de standaarddesigns van de vliegtuigen heeft Brussels Airlines ook een aantal speciale designs en thema’s. Hieronder vallen onder andere Kuifje, De Rode Duivels en Tomorrowland.

Brussels Airlines Vlucht Volgen

Bestemmingen en meest gebruikte luchthavens van Brussels Airlines

Brussels Airlines beschikt over 92 bestemmingen zowel binnen als buiten Europa. Als belangrijkste luchthaven wordt Brussels Airport Zaventem gerekend. Deze luchthaven is gelegen op steenworp afstand van het hoofdkantoor van de luchtvaartmaatschappij en wordt ook wel gezien als thuishaven.

De vloot van Brussels Airlines

Brussels Airlines heeft door de tijd heen een groot aantal vliegtuigen in gebruik gehad. Op het moment van schrijven bestaat de vloot van Brussels Airlines uit 58 vliegtuigen en zijn er op dit moment 4 in productie bij Airbus. Brussels Airlines gebruikt alleen toestellen van Airbus en heeft daarnaast 5 Sukhoi Superjets geleased van CityJet. Door de fusie tussen Virgin Express en SN Brussels Airlines, waren er vanaf het begin veel vliegtuigen binnen het bedrijf. De oudere vliegtuigen zijn inmiddels allemaal vervangen voor nieuwere toestellen.

Handbagage mee aan boord bij Brussels Airlines

Bij Brussels Airlines is het mogelijk om 1 stuk handbagage en 1 persoonlijk item mee te nemen aan boord. Daarnaast biedt Brussels Airlines iets extra’s. Zonder kosten kun je meteen je handbagage inchecken bij de incheckbalie. Hierdoor heb je geen last van vloeistofrestricties, bespaar je jezelf tijd bij de veiligheidscontrole en reis je zonder bagage door de luchthaven. De maximale afmetingen van de handbagage zijn door Brussels Airlines vastgesteld op 55 centimeter x 40 centimeter x 23 centimeter. Je mag maximaal 12 kilogram aan handbagage meenemen. Deze 12 kilogram is het totaal van je handbagage en je persoonlijke item die mee mag aan boord. De maximale afmeting voor het persoonlijke item is 30 centimeter x 40 centimeter x 10 centimeter.

Inchecken bij Brussels Airlines

Bij Brussels Airlines zijn er meerdere manieren om in te kunnen checken. De website van Brussels Airlines is hier één van. Je kunt via de website heel gemakkelijk inchecken op de door jou geboekte vlucht. Denk bij het online inchecken wel om het printen van de boardingpass. Wanneer je deze niet meeneemt naar de luchthaven kun je namelijk niet mee aan boord. Wanneer je liever geholpen wordt op de luchthaven is het ook mogelijk om in te checken bij de incheckbalie. Houdt er rekening mee dat de incheckbalie in de meeste gevallen twee uur voor het geplande vertrek open zal gaan en deze ongeveer 45 minuten voor gepland vertrek zal sluiten.