Menu Sluiten

Iberia Vlucht Volgen

Op deze pagina kun je elke Iberia vlucht volgen in real time! Met de Iberia vluchtradar is het vinden van je Iberia vlucht een fluitje van een cent en geheel gratis. Zo kun je dus op ieder moment van de dag de Iberia vlucht volgen van een geliefde of familielid. Niet alleen de locatie van het vliegtuig kun je volgen maar ook de hoogte, snelheid en Iberia aankomsttijd en Iberia vertrektijd.  Om de juiste vlucht te volgen hoef je slechts enkele stappen te doorlopen:

  • Zoek het vluchtnummer van de Iberia vlucht die je wenst te volgen
  • Vul het vluchtnummer in de zoekfunctie van de gratis Iberia vlucht radar
  • Zo simpel is het! De Iberia vluchtradar begint nu automatisch de Iberia vlucht volgen!

Algemene informatie en de geschiedenis van Iberia Vlucht Volgen

Iberia Líneas Aéreas de España, kortweg Iberia, is de grootste en nationale luchtvaartmaatschappij van Spanje. De maatschappij heeft een groot internationaal netwerk in de luchtvaartbranche. Veel regionale vluchten die onder naam staan van Iberia worden uitgevoerd door zusteronderneming Air Nostrum. In de eerste 75 jaar van het bedrijf heeft Iberia ruim 500 miljoen passagiers vervoerd, waarmee het bedrijf in de top 5 van grootste Europese luchtvaartmaatschappijen staat. Eind 2009 kwamen Iberia en British Airways een fusie overeen waarbij beide bedrijven onder eigen naam blijven vliegen. Het nieuwe bedrijf, IAG, neemt na deze fusie een derde plaats in als grootste luchtvaartmaatschappij van Europa en is wereldwijd terug te vinden op een zesde plek.

Iberia Vlucht Volgen

Bestemmingen en meest gebruikte luchthavens van Iberia

Iberia is de nationale vliegtuigmaatschappij van Spanje en voert dan ook veel vluchten uit van en naar Spanje. De thuisbases van de luchtvaartmaatschappij is de luchthaven van Madrid, welke samen met Barcelona de grootste luchthaven is voor de maatschappij. Vanuit Spanje vliegt de luchtvaartmaatschappij naar plekken over de hele wereld. Of het nu gaat om Latijns-Amerika of een korte vlucht naar Zuid-Frankrijk, Iberia vliegt overal naar toe. Met 109 bestemmingen is er voor een ieder altijd iets te vinden.

De vloot van Iberia

Iberia Líneas Aéreas de España beschikt over een ruime vloot met 133 vliegtuigen. Alle vliegtuigen die gevlogen worden onder naam van Iberia zijn Airbus toestellen. Zusteronderneming Air Nostrum beschikt over 5 ATR vliegtuigen en 32 Bombardiers. Naast de 133 vliegtuigen die van Iberia zijn, zijn er op dit moment ook nog 73 vliegtuigen in bestelling bij vliegtuigbouwers AirBus en Bombardier.

Handbagage mee aan boord bij Iberia

Bij Iberia is het toegestaan om handbagage mee te nemen aan boord. Het gaat hierbij om een cabinekoffer met een maximale afmeting van 56 centimeter x 45 centimeter x 25 centimeter. Daarnaast mag je ook nog een handkoffer, rugtas of handtas meenemen aan boord. Deze moeten worden geplaatst onder de koffer voor je. Bij Iberia is er geen maximaal gewicht voor de handbagage. Het enige wat belangrijk is, is dat je deze zelf in de compartimenten van de cabine kunt stoppen.

Inchecken bij Iberia

Inchecken bij Iberia is mogelijk op meerdere manieren. Allereerst is er natuurlijk de meest gebruikte manier van inchecken vandaag de dag: online. Het online inchecken bij deze luchtvaartmaatschappij is mogelijk via het internet en via de mobiele telefoon. Het verkrijgen van een online boardingpass kan tot 1 uur voor het geplande vertrek van de vlucht. Daarnaast is het ook mogelijk om één van de self-service apparaten te gebruiken op de luchthaven. Heb je speciale behoeften, reis je met huisdieren of ander dieren of gaat het om alleen reizende minderjarigen? Dan is het belangrijk dat er ingecheckt wordt bij één van de incheckbalies op de luchthaven. Ook wanneer je er niet helemaal uitkomt is het mogelijk om in te checken bij de incheckbalie.