Menu Sluiten

Vueling Vlucht Volgen

Op deze pagina kun je elke Vueling vlucht volgen in real time! Met de Vueling vluchtradar is het vinden van je Vueling vlucht een fluitje van een cent en geheel gratis. Zo kun je dus op ieder moment van de dag de Vueling vlucht volgen van een geliefde of familielid. Niet alleen de locatie van het vliegtuig kun je volgen maar ook de hoogte, snelheid en Vueling aankomsttijd en Vueling vertrektijd.  Om de juiste vlucht te volgen hoef je slechts enkele stappen te doorlopen:

  • Zoek het vluchtnummer van de Vueling vlucht die je wenst te volgen
  • Vul het vluchtnummer in de zoekfunctie van de gratis Vueling vlucht radar
  • Zo simpel is het! De Vueling vluchtradar begint nu automatisch de Vueling vlucht volgen!

Algemene informatie en de geschiedenis van Vueling Vlucht Volgen

Vueling is een Spaanse luchtvaartmaatschappij. De luchtvaartmaatschappij richt zich voornamelijk op passagiers die voor een zo laag mogelijke prijs naar het Middellandse Zeegebied willen reizen. De maatschappij werd opgericht op 11 februari 2004 en begon met vliegen in juli van hetzelfde jaar. Vueling was goed gekapitaliseerd en had een startkapitaal van dertig miljoen euro. In 2008 fuseerde Vueling met Clickair, de tweede low-cost airline van Spanje, waardoor ze de op drie na grooste maatschappij werd en ruim 1300 medewerkers in dienst had. In 2012 was het de International Airlines Group die een bod deed op de aandelen van Vueling. Deze groep met British Airays en het Spaanse Iberia is sinds dat moment voor 97% eigenaar van Vueling. Het hoofdkantoor van Vueling is gesitueerd in Barcelona.

Vueling Vlucht Volgen

Bestemmingen en meest gebruikte luchthavens

Vueling richt zich voornamelijk op mensen die niet teveel willen betalen voor hun ticket naar het Middellandse Zeegebied, of andersom. Vueling heeft in totaal 145 bestemmingen in Europa waarvan drie hubs. Vanuit deze hubs is het gemakkelijk om over te stappen, mocht dit nodig zijn. Tot de drie grootste luchthavens waar Vueling op vliegt worden Barcelona, Rome-Fiumincino en Amsterdam Schiphol gerekend. Deze drie luchthavens zijn tevens de hubs van de luchtvaartmaatschappij.

De vloot van Vueling

Op het moment van schrijven heeft Vueling 108 vliegtuigen. Naast deze 148 toestellen, allemaal afkomstig van de Airbus familie, zijn er op dit moment nog 48 vliegtuigen in productie bij Airbus. De toestellen die gebruikt worden door Vueling kunnen minimaal 144 passagiers per vlucht meenemen.

Handbagage mee aan boord bij Vueling

Ook bij Vueling is het toegestaan om handbagage mee te nemen aan boord. Wel moet de handbagage aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de handbagage voldoen aan bepaalde afmetingen en mag het niet zwaarder zijn dan tien kilo. De maximale afmetingen voor één stuk handbagage zijn: 55 centimeter x 40 centimeter x 20 centimeter. Naast deze handbagage mag er ook een andere tas of kleiner koffertje mee. De maximumafmetingen voor dit extra stuk handbagage zijn 35 centimeter x 20 centimeter x 20 centimeter. Natuurlijk is er aan boord beperkt plaats voor handbagage. Mocht er niet genoeg ruimte zijn dan wordt de bagage gratis vervoerd in het ruim. Deze bagage zal als eerste het vliegtuig uitkomen en op de bagageband terecht komen.

Inchecken bij Vueling

Vandaag de dag is het steeds meer normaal geworden om online in te checken bij de luchtvaartmaatschappijen. Ook bij Vueling is dit de nieuwe standaard geworden. Je kunt gemakkelijk online inchecken tot vier uur voor het geplande vertrek van je vlucht. Druk je instapkaarten af of zet ze op je mobiele telefoon. Daarnaast is het ook bij Vueling nog altijd mogelijk om in te checken op de luchthaven. Hierbij is het van belang om te weten dat de incheckbalies meestal twee uur voor gepland vertrek open gaan. De incheckbalies sluiten ongeveer veertig minuten voor gepland vertrek. Zorg er dus in ieder geval voor dat je op tijd aanwezig bent op de luchthaven als je niet online hebt ingecheckt.