Menu Sluiten

Scandinavian Airlines Vluchten Volgen

Op deze pagina kun je elke Scandinavian Airlines vluchten volgen in real time! Met de Scandinavian Airlines vluchtradar is het vinden van je Scandinavian Airlines vluchten een fluitje van een cent en geheel gratis. Zo kun je dus op ieder moment van de dag de Scandinavian Airlines vluchten volgen van een geliefde of familielid. Niet alleen de locatie van het vliegtuig kun je volgen maar ook de hoogte, snelheid en Scandinavian Airlines aankomsttijd en Scandinavian Airlines vertrektijd.  Om de juiste vlucht te volgen hoef je slechts enkele stappen te doorlopen:

  • Zoek het vluchtnummer van de Scandinavian Airlines vlucht die je wenst te volgen
  • Vul het vluchtnummer in de zoekfunctie van de gratis Scandinavian Airlines vlucht radar
  • Zo simpel is het! De Scandinavian Airlines vluchtradar begint nu automatisch de Scandinavian Airlines vluchten volgen!

Algemene informatie en de geschiedenis van Scandinavian Airlines

Scandinavian Airlines is een gemeenschappelijke luchtvaartmaatschappij welke vliegt vanuit verschillende Scandinavische landen. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1946 en maakt sinds 1996 deel uit van het wel bekende Star Alliance en was één van de medeoprichters van deze luchtvaartalliantie. Scandinavian Airlines vliegt voornamelijk vanuit Denemarken, Zweden en Noorwegen. Het bedrijf is beursgenoteerd en voor een gedeelte in handen van de regeringen van Zweden en Denemarken. De rest van de aandelen is in particuliere handen. Scandinavian Airlines werd gevormd door een fusie van luchtvaartmaatschappijen uit de drie landen. Gezamenlijk hadden ze het doel om intercontinentale vliegverbindingen uit te voeren vanuit Scandinavië.

Scandinavian Airlines Vluchten Volgen

Bestemmingen en meest gebruikte luchthavens van Scandinavian Airlines Vluchten Volgen

Scandinavian Airlines heeft 123 bestemmingen. De meeste van deze bestemmingen liggen binnen Europa, maar ook daarbuiten wordt gevlogen naar onder andere Noord-Amerika en Azië. Als belangrijkste luchthavens worden de Kopenhagen, Oslo Gardermoen en Stockholm Arlanda gezien. De laatste twee vormen voornamelijk belangrijke hubs voor binnenlandse vluchten. Vanuit luchthaven Kopenhagen vliegen de meeste continentale en intercontinentale vluchten.

De vloot van Scandinavian Airlines

De vloot van Scandinavian Airlines bestond op de laatste bekende peildatum, februari 2017, uit 137 vliegtuigen. De vliegtuigen zijn van de drie grootste Westerse vliegtuigbouwers. Het bedrijf gebruikt Airbus-toestellen, Boeings en Bombardiers.

Handbagage mee aan boord bij Scandinavian Airlines

Bij Scandinavian Airlines is het toegestaan om handbagage mee te nemen aan boord van het vliegtuig. Scandinavian Airlines is vrij strikt als het gaat om het meenemen van handbagage aan boord. Zo mag het gewicht van de koffer niet meer dan acht kilo bedragen. Verder is het zo dat de afmetingen van de handbagage is vastgesteld op een maximale afmeting van 55 centimeter x 40 centimeter x 23 centimeter. Daarnaast is het toegestaan om één extra koffertje of tas mee te nemen aan boord. De maximale afmeting van deze bagage is 40 centimeter x 30 centimeter x 15 centimeter. Vlieg je in SAS Business of SAS Plus, dan mag je twee koffertjes meenemen aan boord, de koffers mogen per stuk een maximaal gewicht van acht kilogram. Daarnaast is het ook dan toegestaan om nog een kleine tas of koffer mee te nemen die onder de stoel van de voorganger past.

Inchecken bij Scandinavian Airlines

Inchecken kan bij Scandinavian Airlines, net als bij de meeste luchtvaartmaatschappijen, heel gemakkelijk online. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is inloggen op je account en vervolgens in te checken. Zorg er wel voor dat je de boardingpass uitprint en deze meeneemt naar de luchthaven. Daarnaast is het ook mogelijk om in te checken met de mobiele applicatie van Scandinavian Airlines. Je boardingpass wordt opgeslagen in de applicatie. Ook kun je bij Scandinavian Airlines inchecken op de luchthaven, hiervoor zijn een aantal kiosken neergezet, daarnaast is er ook de mogelijkheid om in te checken bij incheckbalie. Online en via de mobiele applicatie is het mogelijk om vanaf 22 uur voor vertrek in te checken, het inchecken sluit één uur voor vertrek. De incheckbalies op de luchthaven zijn geopend tot maximaal 30 minuten voor het geplande vertrek van het vliegtuig.