Menu Sluiten

Lufthansa Vlucht Volgen

Op deze pagina kun je elke Lufthansa vlucht volgen in real time! Met de Lufthansa vluchtradar is het vinden van je Lufthansa vlucht een fluitje van een cent en geheel gratis. Zo kun je dus op ieder moment van de dag de Lufthansa vlucht volgen van een geliefde of familielid. Niet alleen de locatie van het vliegtuig kun je volgen maar ook de hoogte, snelheid en Lufthansa aankomsttijd en Lufthansa vertrektijd.  Om de juiste vlucht te volgen hoef je slechts enkele stappen te doorlopen:

  • Zoek het vluchtnummer van de Lufthansa vlucht die je wenst te volgen
  • Vul het vluchtnummer in de zoekfunctie van de gratis Lufthansa vlucht radar
  • Zo simpel is het! De Lufthansa vluchtradar begint nu automatisch de Lufthansa vlucht volgen!

Algemene informatie en de geschiedenis van Lufthansa Vlucht Volgen

Lufthansa is de grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland. De maatschappij werd opgericht in het jaar 1926 en was één van de oprichters van de Star Alliance. De Lufthansa Group biedt wereldwijd werk aan bijna 120.000 mensen. Het oude Lufthansa ging, tezamen met Nazi-Duitsland, in 1945 ten onder en werd een aantal jaren later weer opgericht. Sinds 2003 heeft Lufthansa een eigen terminal op de luchthaven van München. Het is één van de eerste terminals die gedeeltelijk eigendom is van een luchtvaartmaatschappij.
In 2017 werd bekend dat Air Berlin failliet was gegaan en dat Lufthansa veel van de activiteiten van de Berlijnse luchtvaartmaatschappij over zou nemen.

Lufthansa Vlucht Volgen

Bestemmingen en meest gebruikte luchthavens

De vluchten van Lufthansa zijn vooral binnen Europa, maar ook daarbuiten wordt gelogen naar onder andere Amerika en Azië. Als thuishaven van de luchtvaartmaatschappij worden Keulen en München geschaald. Dit door een grote terminal in München en het hoofdkantoor in Keulen.

De vloot van Lufthansa

De vloot van Lufthansa is een vrij grote vloot. Het bedrijf beschikt over maar liefst 272 vliegtuigen. Deze vliegtuigen zijn bijna allemaal van vliegtuigbouwer Airbus. Daarnaast zijn er nog 126 vliegtuigen in productie, waardoor Lufthansa het aantal passagiers nog verder uit kan breiden. Naast passagiersvluchten heeft Lufthansa nog tal van nevenactiviteiten. Zo heeft het bijna alle onderdelen die nodig zijn in eigen beheer. Zo heeft de Lufthansa Group onder andere catering en techniek in eigen beheer en is het bedrijf zelf een grote product voor IT-systemen binnen de luchtvaart.

Handbagage mee aan boord bij Lufthansa

Omdat Lufthansa een luchtvaartmaatschappij is die voornamelijk vanuit Duitsland vliegt zijn de regels omtrent handbagage anders dan bij de meeste luchtvaartmaatschappijen binnen Nederland. Zo mag je bij Lufthansa één stuk handbagage gratis meenemen, welke niet meer mag wegen dan acht kilogram. De afmetingen van de handbagage zijn maximaal 158 centimeter bij elkaar opgeteld. Het gaat hierbij om het totaal van alle kanten (lengte + breedte + diepte). Wanneer je buiten Europa vliegt mag je ook nog een koffer mee met een maximaal gewicht van 23 kilogram. Wanneer je in een hogere rang zit in het vliegtuig dan het standaard Economy Class mag je meer koffers en/of handbagage meenemen. Voor meer informatie over bagageregels kun je dan ook het beste even kijken op de website van Lufthansa.

Inchecken bij Lufthansa

Net als bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het bij Lufthansa mogelijk om de incheckprocedure online te volgen. Dit kan via de website van de luchtvaartmaatschappij en kan vanaf 23 uur voor gepland vertrek van het vliegtuig. Mocht je niet de mogelijkheid hebben om dit online te doen, of doe je dit liever op de luchthaven? Dan zijn de incheckbalies twee uur voor gepland vertrek geopend en sluiten deze veertig minuten voor gepland vertrek.