Menu Sluiten

Easyjet Vlucht Volgen

Op deze pagina kun je elke Easyjet vlucht volgen in real time! Met de Easyjet vluchtradar is het vinden van je Easyjet vlucht een fluitje van een cent en geheel gratis. Zo kun je dus op ieder moment van de dag de Easyjet vlucht volgen van een geliefde of familielid. Niet alleen de locatie van het vliegtuig kun je volgen maar ook de hoogte, snelheid en Easyjet aankomsttijd en Easyjet vertrektijd.  Om de juiste vlucht te volgen hoef je slechts enkele stappen te doorlopen:

  • Zoek het vluchtnummer van de Easyjet vlucht die je wenst te volgen
  • Vul het vluchtnummer in de zoekfunctie van de gratis Easyjet vlucht radar
  • Zo simpel is het! De Easyjet vluchtradar begint nu automatisch de Easyjet vlucht volgen!

Algemene informatie en de geschiedenis van EasyJet Vlucht Volgen

EasyJet werd in 1995 opgericht door de Griekse Stelios Haji-Ionnaou. De Griek zette deze luchtvaartmaatschappij op op zijn 28ste. In het eerste jaar dat EasyJet actief was werden er al 30.000 passagiers vervoerd. EasyJet staat bekend om haar lage tarieven welke ze aan kan houden door passagiers te laten betalen voor alle extra mogelijkheden. Bij EasyJet betaalt men namelijk alleen voor een vlucht. Daarnaast bespaart EasyJet door alle stoelen in het vliegtuig onder dezelfde klasse te laten vallen. Dit zorgt ervoor dat er zo min mogelijk lege plekken zijn.

EasyJet Vlucht Volgen

Bestemmingen en meest gebruikte luchthavens

EasyJet vliegt, in tegenstelling tot andere luchtvaartmaatschappijen die weinig geld rekenen, wel op grote luchthavens. Je kunt hierbij denken aan luchthavens als Amsterdam Schiphol, Parijs Charles de Gaulle en Milaan Malpensa. In Nederland vliegt de luchtvaartmaatschappij alleen op luchthaven Amsterdam Schiphol. Vanaf hier zijn tal van bestemmingen te bereiken met de maatschappij. Het hoofdkantoor van EasyJet is gelegen bij luchthaven Luton in Londen. Dit is dan ook de reden dat EasyJet deze luchthaven als thuisbases heeft aangewezen.

De vloot van EasyJet

De vloot van EasyJet bestaat uit een tweetal types Airbus. De Airbus A319 en A320. Met maar liefst 143 Airbus A319 toestellen is EasyJet de grootste gebruiker van dit model Airbus. Eind 2017 had EasyJet 279 toestellen waarvan 202 van het bedrijf zelf. Daarnaast is er nog een groot aantal toestellen dat gemaakt moet worden door Airbus, welke nog toegevoegd zullen worden aan de vloot.

Handbagage mee aan boord bij EasyJet

EasyJet gaat relatief gemakkelijk om met de regels omtrent handbagage. Wel is het zo dat het bedrijf zich strikt houdt aan de afmetingen. De afmetingen voor handbagage zijn maximaal 56 x 45 x 25 centimeter het aantal kilo’s dat je meeneemt is aan jou. Zolang jij je handbagage in de locker boven je hoofd kunt tillen mag het mee aan boord. Wel is het zo dat er beperkte ruimte aan boord is, dit kan betekenen dat de handbagage onder in het ruim geplaatst wordt en op de luchthaven weer afgehaald kan worden bij de bagagebanden.

Inchecken bij EasyJet

Bij EasyJet gaat zoveel mogelijk online, zo wordt ook ruim negentig procent van de vliegtickets verkocht via de website. Om alles zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen heeft EasyJet er voor gekozen om ook het inchecken online te laten gebeuren. Online is het mogelijk om 30 dagen voor vertrek al in te checken voor je vlucht. Online is het mogelijk om tot twee uur voor de geplande vertrektijd in te checken.
Om het nog een stukje gemakkelijker te maken is het mogelijk om de boardingpass te bewaren in de EasyJet app. Mocht het je niet lukken om online of in de EasyJet applicatie in te checken dan is er niets aan de hand. Op de luchthaven zijn incheckbalies te vinden, deze balies zijn geopend vanaf twee uur voor het geplande vertrek van het toestel. Veertig minuten voor vertrek zullen de incheckbalies sluiten.