Menu Sluiten

Transavia Vluchten Volgen

Op deze pagina kun je elke Transavia vluchten volgen in real time! Met de Transavia vluchtradar is het vinden van je Transavia vluchten een fluitje van een cent en geheel gratis. Zo kun je dus op ieder moment van de dag de Transavia vluchten volgen van een geliefde of familielid. Niet alleen de locatie van het vliegtuig kun je volgen maar ook de hoogte, snelheid en Transavia aankomsttijd en Transavia vertrektijd.  Om de juiste vlucht te volgen hoef je slechts enkele stappen te doorlopen:

  • Zoek het vluchtnummer van de Transavia vlucht die je wenst te volgen
  • Vul het vluchtnummer in de zoekfunctie van de gratis Transavia vlucht radar
  • Zo simpel is het! De Transavia vluchtradar begint nu automatisch de Transavia vluchten volgen!

Algemene informatie en geschiedenis van Transavia Vluchten Volgen

Transavia is één van Nederlands grootste luchtvaartmaatschappijen welke in 1965 opgericht werd door een Belg en een Schot onder de naam Transavia Limburg NV. In het begin had de luchtvaartmaatschappij haar thuishaven in Limburg, op vliegveld Maastricht-Aachen. De aandelen van de luchtvaartmaatschappij vallen sinds 2003 voor 100% onder KLM – AirFrance.

 

Transavia Vluchten Volgen

Bestemmingen en meest gebruikte luchthavens

Sinds 1966 heeft Transavia een chartervergunning op luchthaven Schiphol, waardoor dit de eerste thuisbasis is van de luchtvaartmaatschappij. De thuishavens van de maatschappij zijn Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam-Den Haag Airport. Naast deze drie thuishavens heeft Transavia ook een aantal vluchten van Groningen Airport Eelde. Van deze luchtvaartmaatschappij wordt vooral gebruik gemaakt in de vakantieperiode. Met tal van vakantiebestemmingen als vliegbestemmingen is Transavia zeer populair onder vakantiegangers en worden de vluchten van deze maatschappij veel gebruikt door vakantiebedrijven die geen eigen vliegtuigen hebben.

De vloot van Transavia

Transavia heeft een relatief kleine vloot voor het aantal vluchten dat ze uitvoert. Eind juni 2018 bestond de vloot van Transavia uit acht Boeing 737-700’s en 33 Boeing 737-800’s. Daarnaast zijn er op dit moment nog een tweetal Boeing 737-800’s in bestelling die in de loop van 2019 in dienst genomen zullen worden. Om dit zo feestelijk mogelijk te maken organiseerde Transavia een actie waarbij men mee kon reizen naar Amerika om het toestel op te halen en naar Nederland te brengen.

Handbagage mee aan boord

Met de steeds strenger wordende regelgeving omtrent veiligheid, veranderen ook de regels voor handbagage aan boord. Vandaar dat wij je graag voorzien van wat informatie over hoe het bij deze luchtvaartmaatschappij geregeld is. Bij Transavia kun je te allen tijde bagage meenemen aan boord, wel moet er aan een aantal voorwaarden worden voldaan.

Per persoon 1 stuk handbagage
Een stuk handbagage met de afmetingen van 45 x 20 x 25 centimeter mag gegarandeerd mee in de cabine. Deze mag geplaatst worden onder de stoel voor je.
Een stuk handbagage met de afmetingen van 55 x 20 x 25 centimeter kan op drukke vluchten in het ruim worden vervoerd. De koffer zal een rood label krijgen, en mag in het gunstigste geval in de locker boven het hoofd worden geplaatst. Of de koffer mee mag in de cabine zal duidelijk worden bij de gate.

Inchecken bij Transavia

Inchecken bij Transavia kan heel gemakkelijk online. Dertig uur voor vertrek ontvang je een e-mail. In deze e-mail staat vermeld dat er ingecheckt kan worden. De mogelijkheid om online in te checken is er voor alle Transavia vluchten, behalve voor de vluchten vanaf Dubai. Naast de mogelijkheid om online in te checken zijn er op de luchthavens ook altijd incheckbalies van Transavia te vinden, ook hier kan worden ingecheckt. Ook kun je inchecken met een mobiele telefoon. Hierdoor is het grote voordeel dat je geen boarding pass hoeft te printen, je kunt gewoon heel gemakkelijk je telefoon laten zien.