Menu Sluiten

Wizz Air Vluchten Volgen

Op deze pagina kun je elke Wizz Air Vluchten Volgen in real time! Met de Wizz Air vluchtradar is het vinden van je Wizz Air vlucht een fluitje van een cent en geheel gratis. Zo kun je dus op ieder moment van de dag de Wizz Air Vluchten Volgen van een geliefde of familielid. Niet alleen de locatie van het vliegtuig kun je volgen maar ook de hoogte, snelheid en Wizz Air aankomsttijd en Wizz Air vertrektijd.  Om de juiste vlucht te volgen hoef je slechts enkele stappen te doorlopen:

  • Zoek het vluchtnummer van de Wizz Air vlucht die je wenst te volgen
  • Vul het vluchtnummer in de zoekfunctie van de gratis Wizz Air vlucht radar
  • Zo simpel is het! De Wizz Air vluchtradar begint nu automatisch de Wizz Air vluchten volgen

Algemene informatie en geschiedenis van Wizz Air vluchten volgen

Wizz Air is een van oorsprong Hongaarse luchtvaartmaatschappij die zich vooral richt op vluchten in Centraal-Europa. De maatschappij werd opgericht in het jaar 2003 door de Hongaarse luchtvaartmaatschappij Malev. Het bedrijf ging failliet in februari 2012, waarna Wizz Air meteen aankondigde veel meer bestemmingen te krijgen. Voornamelijk vliegt Wizz Air naar Centraal- en Oost-Europa.

Wizz Air Vluchten Volgen

Bestemmingen en meest gebruikte luchthavens

Wizz Air vliegt voornamelijk naar landen in Centraal-Europa. De maatschappij vliegt vanaf drie luchthavens in Nederland. De luchthavens in Nederland die aangedaan worden door Wizz Air zijn Groningen Airport Eelde, Maastricht Aachen Airport en Eindhoven Airport. Vanaf Groningen en Maastricht vliegt Wizz Air naar één bestemming, vanaf Eindhoven Airport zijn dit er maar liefst 21. Wizz Air heeft meerdere hubs in Europa waarvan de meest gebruikte Boedapest (Hongarije) en Katowice (Polen) zijn. Vanaf deze locaties zijn de meeste vluchten van Wizz Air te boeken.

De vloot van Wizz Air

Wizz Air heeft, dankzij het faillissement van het moederbedrijf in 2012, een groot aantal vliegtuigen. Op dit moment bestaat de gehele vloot van Wizz Air uit 90 toestellen, en zijn er nog 205 vliegtuigen in bestelling. Verder zijn de vliegtuigen van Wizz Air zijn allemaal Airbus toestellen. Op dit moment beschikt de luchtvaartmaatschappij over 65 Airbus A320-200 toestellen en 25 Airbus A321-200 toestellen.

Handbagage mee aan boord bij Wizz Air

Bij Wizz Air mag iedere passagier handbagage meenemen aan boord. Echter is het afhankelijk van uw boeking hoeveel handbagage meegenomen mag worden. Iedere passagier mag één stuk handbagage meenemen met een maximale afmeting van 55 x 40 x 23 centimeter en een maximaal gewicht van tien kilogram. Daarnaast mag je, wanneer je met Wizz Priority geboekt hebt ook één klein stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40 x 30 x 18 centimeter.

Inchecken bij Wizz Air

Wizz Air biedt meerdere mogelijkheden om in te checken voor dat je op vakantie gaat. Ten eerste kan dit op de luchthaven, echter is dit in veel gevallen wel tegen betaling. Daarnaast is het mogelijk om dit te doen via internet of met de mobiele app van Wizz Air. Online inchecken is vanaf 30 dagen voorafgaand aan de vlucht mogelijk. Echter zal je in dit geval ook een stoel moeten hebben aangekocht tijdens de boeking. Wanneer je geen stoel hebt gekocht tijdens de boeking is het mogelijk om 48 uur voorafgaand aan de vlucht in te checken. Inchecken op de luchthaven is mogelijk vanaf 2 uur voorafgaand aan de vlucht, de incheckbalie zal 40 minuten voor vertrek sluiten.