Menu Sluiten

Brussels Airport komt gedeeltelijk in handen van Nederlands pensioenfonds APG

BRUSSEL – Het vliegveld van Brussel komt gedeeltelijk in Nederlandse handen. Macquarie een Australische investeringsmaatschappij verkoopt 36 procent van zijn belang in de luchthaven aan een groep bedrijven waaronder pensioenfonds APG, QIC en verzekeraar Swiss Life. Dat meldt de krant De Tijd afgelopen zaterdag.

De prijs van de verkoop is niet bekendgemaakt maar De Tijd¬†weet dat er 2 miljard betaald is aan Macquerie voor de aandelen. Als deze deal doorberekend wordt betekend dit dat de gehele luchthaven zo’n 7 miljard euro waard is.

Het Canadese pensioenfonds OTPP is met 39 procent na de deal nog steeds de grootste aandeelhouder met als nummer twee de Belgische overheid die 25 procent van de aandelen in handen heeft.  APG en QIC krijgen beiden 16.8 procent van de aandelen in handen en 2.4 procent is voor Swiss Life.

Het gaat goed met Brussels Airport, de luchthaven verwerkte vorig jaar een recordaantal reizigers van 25.7 miljoen passagiers. Het vrachtvervoer was met 732.000 ton ook op het hoogste niveau in zo’n tien jaar. Brussels Airport had vorig jaar een omzet van 569 miljoen euro en de winst kwam uit op 330 miljoen euro. Op vluchtvolgen.com kun je elke vlucht volgen van en naar Brussels Airport.