Menu Sluiten
Vliegtuigvleugel

Wanneer je op vakantie wilt gaan met het vliegtuig, dan is een vliegticket onmisbaar. Toch zijn er veel invloeden die de prijs van je vliegticket kunnen bepalen. Het is daarom verstandig om hier rekening mee te houden als je op vakantie wil gaan. Op die manier kun je wellicht wat geld besparen op je vliegticket en kun je goedkoper op vakantie. Zo is onder andere de olieprijs een factor die meespeelt met de prijs van je vliegticket. Hieronder lees je precies wat de olieprijs betekent voor de prijs van een vliegticket én meer factoren die invloed kunnen hebben op deze prijs.

Het gebruik van olie in een vliegtuig

Voordat we gaan kijken naar wat de prijs van olie betekent voor je vliegticket, is het wel van belang dat je weet waarom het samenhangt met elkaar. Zo heeft een vliegtuig namelijk olie en brandstof nodig om je van A naar B te kunnen brengen. Een vliegtuig vliegt door middel van kerosine en kan hierdoor dus ook de lucht in. Kerosine is een vorm van olie, die dus gebruikt wordt in het vliegtuig. Zonder olie kan een vliegtuig dus ook niet de lucht in gaan. Olie is van groot belang als het gaat om het voortbewegen van een vliegtuig. Het is daarom goed om de prijzen van olie in de gaten te blijven houden via Brent olie koers als je wil weten wat de prijzen van de vliegtickets gaan doen. Op die manier blijf je up-to-date van de huidige prijzen in deze sector en op welk moment je het beste een vliegticket kunt aanschaffen.

Uitleg vraag en aanbod

Hoe hoog de prijs van de olie is, heeft te maken met verschillende factoren. Zo is niet elke dag de prijs van olie hetzelfde en ook dat is verstandig om in je achterhoofd te houden. Dit heeft namelijk te maken met de vraag en aanbod van de vliegtickets. Als mensen ineens massaal vliegtickets in gaan kopen, dan is het logisch dat de tickets duurder worden evenals de olie. Op die manier is het een hele wisselwerking van vraag en aanbod wat een grote invloed kan hebben op de olieprijzen. Zo heeft dit ook weer te maken met de prijzen van jouw vliegticket. Het is dus goed om te beseffen dat de olie die een vliegtuig verbruikt, dus best wel veel invloed heeft op jouw vakantie. Kijk dus via Brent of Brent olie om te kijken wat het allemaal inhoudt.

Meer factoren die ervoor zorgen dat je vliegticket duurder wordt

Naast dat de stijgende olieprijzen ervoor kunnen zorgen dat de vliegtickets alsmaar duurder worden, zijn er nog meer factoren die de prijs van een vliegticket kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan de belasting of het seizoen.

Belasting voor de reiziger

Als je de laatste paar jaren met het vliegtuig op vakantie bent geweest, heb je het vast ook wel zelf gemerkt: de prijs die je voor een vliegticket betaalt. Die prijs is namelijk sinds de laatste paar jaren fors gestegen. Hoe komt dit? Nou, dat heeft onder andere te maken met de belasting die je als reiziger moet betalen. Zo moet je namelijk over jouw vliegticket nog een bepaald bedrag betalen, een zogenoemde vliegbelasting. Dat zorgt er ook voor dat jouw vliegticket nog duurder wordt. Vaak zit deze vliegbelasting wel bij jouw ticket inbegrepen.

Seizoen

Ook is het goed om te weten dat het seizoen de prijs van jouw vliegticket kan bepalen. Over het algemeen geldt dat vliegtickets de lucht ingaan als je op vakantie wil in het hoogseizoen. Denk bijvoorbeeld aan een schoolvakantie, het moment dat op vakantie gaan populair is. Buiten het hoogseizoen om zijn de vliegtickets over het algemeen lager. Naast de olieprijzen en de vliegbelasting, is het dus ook belangrijk om rekening te houden met het moment waarop jij de vliegticket wil gaan boeken.