Menu Sluiten

Alles over de ESTA

Wanneer je een inwoner bent van een van de landen welke onder het Visa Waiver Program vallen, dan dien je in het bezit te zijn van een ESTA wanneer je naar Amerika wilt reizen.

Wat is een ESTA?

ESTA is een afkorting van; Electronic System for Travel Authorization. Wat letterlijk betekent dat het een elektronische reistoestemming is. De ESTA is elektronisch gekoppeld aan het paspoortnummer. Als je de ESTA op het juiste paspoortnummer aanvraagt, dan kunnen ze tijdens het inchecken zien dat er een goedgekeurde reistoestemming aan gekoppeld is. Je hoeft de ESTA dus niet per se uit te printen en mee te nemen, maar toch adviseren wij je dit wel te doen. Dan heb je altijd bewijs van je goedgekeurde reistoestemming.

Waar kan ik deze aanvragen?

Een ESTA is heel simpel online aan te vragen via esta-aanvragen.nl. Wij controleren de aanvraag en nemen contact op met de klant bij eventuele onduidelijkheden. Ook hebben wij speciale controles ingebouwd op ons aanvraagformulier. Hiermee kunnen wij de meest gemaakte fouten voorkomen. Wij versturen elke ESTA standaard per e-mail of per post tegen een kleine meerprijs. Bij ons kun je gewoon met iDEAL betalen en heb je dus geen creditcard nodig. Voor vragen kun je altijd bij ons Nederlandstalige klantenservice terecht.

Hoe lang is de ESTA geldig?

Een ESTA heeft een geldigheidsperiode van twee jaar. Let op: als je paspoort in deze geldigheidsperiode verloopt, dan komt de hieraan gekoppelde ESTA automatisch te vervallen. Wil je toch naar Amerika reizen, vraag dan een nieuwe ESTA aan. Je mag met een ESTA 90 dagen achtereen verblijven in Amerika, en zo vaak als je wilt op en neer reizen.

Is er een spoedprocedure?

Er zijn helaas websites in omloop die beweren dat het mogelijk is om een spoedaanvraag in te dienen tegen een hogere prijs. Helaas is er niet zoiets als een spoedprocedure. Het Amerikaanse CBP gaat over de beoordeling van de ESTA en zij hebben 72 uur de tijd om een status af te leveren. Dit is dan ook niet te versnellen. Wij kunnen je echter wel op een andere manier helpen namelijk; laat ons weten dat je snel vertrekt, dan zullen wij jouw aanvraag met voorrang verwerken en houden je op de hoogte van de status.
Kan ik het verblijfadres aanpassen?

Ben je al eens naar Amerika geweest, maar ga je nu naar een andere plaats? Dan is dit gelukkig gewoon kosteloos aan te passen. Heb je de ESTA bij ons aangevraagd, dan kun je ons een e-mail sturen onder vermelding van het referentienummer met hierin het nieuwe verblijfadres, en wij sturen je de aangepaste versie weer retour.

Wat moet ik doen wanneer ik een fout heb gemaakt?

We gaven net al aan dat je het verblijfadres kosteloos kunt aanpassen. Echter, dat is ook enige wat achteraf nog aan te passen is. Heb je een fout gemaakt in de paspoortgegevens, dan is de kans groot dat je een nieuwe ESTA aanvraag moet indienen, omdat deze gegevens exact overeen moeten komen met wat er op het paspoort staat. Heb je een foutje gemaakt en wil je weten of dit cruciaal kan zijn, neem dan even contact op met onze klantenservice.

Tips

• Vraag de ESTA ten minste 72 uur voorafgaand aan je reis aan, maar liever nog eerder.
• Vul als vrouw zijnde altijd bij achternaam je meisjesnaam in.
• De letter ‘O’ komt niet voor in het Nederlands paspoortnummer, dit is altijd het cijfer ‘0’.
• Je dient in het bezit te zijn van een retourticket.
• Ook bij alleen een tussenstop in Amerika heb je een ESTA nodig.
• Bekijk alvast de pagina met de meestgestelde vragen over het ESTA formulier zodat u weet welke vragen er gesteld worden en welke gegevens u bij de hand moet houden.
• Is het allemaal nog niet duidelijk bekijk dan de handige uitlegvideo over het aanvragen van een ESTA https://www.youtube.com/watch?v=UUZLr3WFOcs