Menu Sluiten
Emiliano Sala vermist na vlucht met privé vliegtuig

Cardiff City speler Emiliano Sala vermist na vlucht met privévliegtuig


Amsterdam – Afgelopen maandag is de Argentijnse profvoetballer Emiliano Sala met een privévliegtuig vanaf het Franse Nantes vertrokken naar Cardiff in Wales. Waarschijnlijk is hij neergestort met zijn eenmotorige vliegtuig een Piper Malibu.

Voor zover bekend was naast de piloot alleen de 28 jarige Sala alleen aan boord van het vliegtuig, hij maakte vorig jaar de overstap van FC Nantes voor 17 miljoen euro naar de Premier-League club Cardiff City.

Het Piper Malibu vliegtuig waar hij mee van Nantes naar Cardiff vloog verdween maandagavond rond 20:30 van de radar, men kon de vlucht volgen tot boven de Noordzee vlakbij het eiland Alderney. Gelijk daarna zijn de reddingsdiensten begonnen met het zoeken naar het vliegtuig, helaas heeft de zoektocht tot op heden niets opgeleverd.

Men vermoedt dat het vliegtuig technische problemen heeft gekregen omdat een doodsbange Sala een geluidsfragment heeft gestuurd naar zijn familie waarin hij zegt dat het lijkt of als het vliegtuig uit elkaar valt. Ook was het weer verder heel rustig, er waren wat buien rond dat tijdstip maar verder waren er geen bijzondere omstandigheden.