Menu Sluiten
vliegtuig

Onbezorgd vliegen vanaf Schiphol

Ga jij ieder jaar op vakantie, dan is en blijft het natuurlijk altijd weer even spannend. Vooral wanneer je vanaf de luchthaven zoals Schiphol vliegt, waar dagelijks tienduizenden mensen vertrekken, is het altijd even zoeken hoe alles nu ook alweer gaat. Helemaal met de enorme drukte en lange wachtrijen is het daarom extra belangrijk om te zorgen voor een goede voorbereiden. Niet voor niets is het daarom dus ook aan te raden om hier serieus na te kijken en vooral niet te makkelijk over te denken. Een vliegtuig wacht namelijk niet op je, dus ben je te laat, dan is het toch echt je eigen schuld. Om ervoor te zorgen dat jij onbezorgd kunt vliegen, hebben we een aantal praktische tips voor je.

Zorg ervoor dat je alle documenten klaargelegd hebt

Er is niets zo vervelend als op de dag van vertrek nog moeten zoeken naar bijvoorbeeld je paspoort of id kaart. Zorg er daarom dus ook voor dat je al deze zaken de avond voor vertrek alvast op tafel legt. Dit voorkomt dat je de dag van vertrek overhaast moet zoeken, wat direct zorgt voor een stukje extra spanning en stress. Helemaal wanneer je ook al enorm tegen het vliegen zelf op kunt zien, is dit een belangrijke eerste stap. Vervolgens is het ook belangrijk om te kijken naar zaken zoals je reisverzekering en ook je zorgverzekering. Het kan namelijk zijn dat jij vorig jaar bent overstapt, waardoor bepaalde dekkingen nu anders zijn. Tijdens het vergelijken van je zorgverzekering is het dus belangrijk goed te kijken naar dit soort zaken. De maandelijkse premie kan misschien wel een stuk lager zijn, maar de aanvullende voorwaarden kunnen minder zijn. Iets om goed op te letten dus!

Vertrek op tijd

Vooral de laatste tijd is het steeds drukker op Schiphol. Je doet er daarom dus ook verstandig aan om tijdig te vertrekken. Vooral wanneer je ook nog even moet rijden, is het goed om minimaal een uur speling aan te houden. Er kan namelijk ook altijd onderweg iets gebeuren waardoor je genoodzaakt bent te stoppen. Daarnaast zorgt het simpelweg ook voor een stukje extra rust. Zo kun je bijvoorbeeld even een keer extra stoppen voor een kop koffie of kun je nog even je auto opladen wanneer je met een elektrische auto rijdt en je actieradius niet zo groot is. Kortom, op tijd vertrekken is ontzettend belangrijk.

Houd je vlucht in de gaten

Het kan soms voorkomen dat je vlucht is vertraagd. Dit is meestal pas vlak voor vertrek bekend, maar het kan ook zijn dat er al veel eerder bekend is. Zorg er daarom dus ook altijd voor dat je je vlucht in aanloop naar de vertrektijd toe goed in de gaten houdt. Zo kun je eenvoudig via verschillende apps je vlucht volgen. Wel is het raadzaam om ook even telefonisch contact te hebben wanneer je dit bijvoorbeeld al de avond voor vertrek ziet. Het komt ook wel eens voor dat de vertraging op de dag zelf ineens verdwenen is. Dan is het erg vervelend wanneer je dit pas te laat ziet. Staar je dus niet blind op een app, maar controleer het altijd nogmaals bij Schiphol of het reisbureau zelf.