Menu Sluiten

Ontdek de spectaculaire vakanties aan de zee

Sommige mensen bezoeken graag stranden die aan de rand van de oceanen liggen, varen op de top van de oceanen of zwemmen er in. Reizigers hebben een grote keuze aan stranden.  Stranden kunnen bedekt zijn met wit zand of met prachtige schelpen. Daarnaast kunnen ze dicht bij steden liggen, terwijl andere ver van de stad liggen. Rusten aan de kust is één van de favoriete bezigheden van de meeste toeristen. Ben je op zoek naar een verbazingwekkende en spectaculaire vakantie aan de zee voor je volgende reis? Lees dan zeker verder! Elk van de stranden, gepresenteerd in het overzicht hieronder, kan fantastisch en magisch genoemd worden. Het perfecte uiterlijk en de unieke kenmerken van deze plaatsen kunnen niet worden verklaard door iets anders dan magie. 

Zee van de sterren

Wanneer je op vakantie bent in de Malediven kan je de zee, die eruit ziet als iets uit een sciencefiction sprookje, zeker niet missen! Het is op zijn zachtst gezegd, prachtig. De zee van de sterren is een prachtig fenomeen dat in de nazomer in de riffen van de Malediven voorkomt. Het is veroorzaakt door bioluminescentie fytoplankton genaamd Lingulodinium polyedrum. Het water is hier gevuld met dit plankton en de beweging van de golven zorgt ervoor dat het gaat gloeien, waardoor een ongelooflijk glinsterend effect ontstaat dat lijkt alsof de zee vol sterren zit.  

Roze zeeën

Verschillende plekken in de wereld beschikken over een magische roze zee. Het lijkt erop dat een kolossale aardbeienmilkshake is gesmolten in de zee. Maar dit is eigenlijk het werk van bacteriën en algen. Halobacterium (ook bekend als “zout bacterie”) is gedijt op zoute plaatsen. Daarnaast is een micro-alg, die Dunaliella salina heet, ook gedijt op zoute plaatsen. Dit zijn de twee magische ingrediënten die de bizarre tint van het meer doen ontstaan. Ondanks de funky kleur is het water perfect in orde, al kan het een beetje stinken. Bekijk of je volgende vakantiebestemming over deze magische zee beschikt en laat je ogen volop genieten van het prachtig zicht! 

vakanties

Dode zee

De Dode Zee is het laagste punt op aarde op 430,5 meter onder de zeespiegel. Deze zee is gelegen aan de grens van Jordanië in het oosten en Israël aan de Westelijke Jordaanoever in het westen. Het is een majestueus en mysterieus uitziend meer van licht turquoise water met zoutkristallen die er uitspringen en goudbruine heuvels die het omringen. De Dode Zee staat bekend als een van de zoutste waterlichamen ter wereld en zeker als de diepste hyper zoutoplossing ter wereld, op een diepte van 304 meter. Ga zeker op vakantie naar de Dode zee en ontdek hoe spectaculair deze zee is. Zwemmen is bijna onmogelijk, dus bezoekers leunen meestal achterover en gebruiken het water als hun eigen drijfmiddel. Dit moet je zeker eens getest hebben!