Menu Sluiten

Waarom je op stedentrip naar Porto moet

Ben je aan het overwegen om een stedentrip naar Porto, Portugal, te plannen maar ben je nog niet volledig overtuigd? Dan ben je aan het juiste adres om meer te weten te komen waarom je op stedentrip naar Porto moet! Porto is de ideale plek voor een weekendje weg en om een grote dosis cultuur, architectuur en topklasse eten en wijn in één te krijgen. Deze Porto stadsgids zal je de nodige adviezen geven voor geweldige dagen in de stad. Porto is een stad in opkomst, verleidelijk voor reizigers met zijn mooie oude stad, uitstekende wijnbars en gouden daken. Het is traditioneel Portugal op zijn mooist, zonder de drukte van Lissabon of Algarve. En er zijn veel budgetvluchten waardoor het nog nooit zo eenvoudig geweest is om er te geraken.  

Over Porto

Porto is een gevarieerde en historische stad, variërend van de wirwar van smalle straatjes die de oude wijk Ribeira vormen tot het grote plein in Trindade. Het gebied is beroemd om de productie van porto, een rijke versterkte wijn, die nog altijd wordt opgeslagen en rijpt in de grote kelders die zich uitstrekken langs de oevers van de rivier de Douro. Porto dankt zijn brede geschiedenis aan een lijst van culturen, die elk hun eigen stempel op de stad drukken. De stad werd voor het eerst gesticht in 300 voor Christus door de Kelten, voordat de Romeinen het Iberisch Schiereiland veroverden en zowel Porto als Madrid en de Spaanse steden van Barcelona opeisten. 

Bezienswaardigheden

Porto is de charmante toegangspoort tot het Portugese leven en de Portugese gemeenschap. Deze stad is een historisch centrum vol met goed eten, goede wijnen en goede tijden. Je zal je steeds weer aangetrokken voelen tot deze bruisende stad door de mix van oude wereldse elegantie, eersteklas faciliteiten en een verbluffend moderne houding. In de eerste plaats, is een snelle wandeling door de rivier in Vila Nova de Gaia, in de richting van het klooster Serra Do Pilar, een uitstekend idee! Het biedt een spectaculair uitzicht op de brug en de stad Dom Luís I. Daarnaast, is het bezoeken van de wijk Ribeira zeker iets dat je gedaan moet hebben! Het is de oudste wijk van de stad, een labyrint van smalle geplaveide straatjes en oude huizen met karakter. Ook, is er is geen betere manier om bij aankomst in Porto het land te leren kennen dan door de Torre dos Clérigos te beklimmen. Torre dos Clérigos is een klokkentoren waarbij je het uitzicht over de rood gekleurde huizen en de Douro, die sinds de 18e eeuw ongeëvenaard is gebleven, kan bewonderen. Porto is een kleine stad met enorm veel bezienswaardigheden, het is dus zeker geen stad waar je je gaat vervelen.

Porto 2

Overnachting

Of je nu op een stedentrip bent met het gezin, of op een romantisch uitje of zelfs op een snelle solotocht, in Porto ben je aan het juiste adres. Porto beschikt over een uitgebreid aanbod aan leuke hotels. Wacht niet langer en boek je hotel in Porto. Je kan de beste deals krijgen door vooraf te reserveren.