Menu Sluiten

Vliegmaatschappij Ryanair is goedkoopste in beenruimte en stoelbreedte in het vliegtuig

Luchtvaartmaatschappij Ryanair biedt de goedkoopste centimeters beenruimte in het vliegtuig aan. Bij de vliegmaatschappij betaalt een passagier omgerekend 1,62 euro per centimeter beenruimte.
De hoeveelheid beenruimte verschilt per vliegmaatschappij tot wel 10 centimeter. De kosten hiervoor lopen uiteen van 1,62 euro tot 5,31 euro per centimeter.

In de meeste vliegtuigen heb je geen zee├źn van ruimte. De prijs van de beenruimte wordt dan ook per centimeter berekend. De luchtvaartmaatschappij Ryanair is wat beenruimte betreft echter het goedkoopst. Omgerekend betaal je slechts 1,62 euro voor elke centimeter beenruimte. Per vliegmaatschappij kan de hoeveelheid aan beenruimte flink afwijken tot soms wel 10 centimeter meer of minder. De maximale prijs die je per centimeter beenruimte betaalt bedraagt maar liefst 5,31 euro.

Deze informatie komt van de website Skyscanner die hier onderzoek naar heeft gedaan. De vergelijksite vergeleek de prijs per centimeter beenruimte van negen bekende vliegmaatschappijen: TUI, EasyJet, Corendon, Lufthansa, KLM, Ryanair, Turkish Airlines, Transavia en Vueling Airlines.

De minste beenruimte (slechts 72,5 centimeter) hebben de passagiers van de maatschappij Easyjet. Het meeste ruimte met maar liefst 83 centimeter beenruimte krijg je bij Turkisch Airlines. Wel betaal je bij Turkish Airlines de hoofdprijs van 5,31 euro per centimeter voor de beenruimte.

Stoelen

Wat de breedte stoelen betreft is er tussen de verschillende luchtvaartmaatschappijen weinig verschil, deze zijn overal zo’n 44 centimeter breed. Wel lopen de prijzen van de stoelen uiteen. Ook hier is Ryanair heet goedkoopste met 2,86 euro per centimeter.

Een gebrek aan beenruimte is volgens het onderzoek van de vergelijkingssite de grootste irritatie voor passagiers. Dit wordt gevolgd door te krappe stoelen en het aan boord hebben van kleine kinderen.

De prijzen per centimeter zijn op basis van de gemiddelde prijzen die voor een retourticket binnen Europa wordt betaald berekend. Hierbij wordt uitgegaan van reizen op basis van Economy Klasse.