Menu Sluiten

Zo bereid je je goed voor op een vlucht

Ga je binnenkort met de vliegtuig? Dan denk je in eerste instantie vaak aan lekker ontspannen voordat je op je bestemming aan komt, maar vooraf kan het best wel stressvol zijn: je moet niets vergeten en je kan onnodig lang wachten, doordat je reistas niet door de douane komt. Hoe zorg je er voor dat de reis niet zo stressvol verloopt? In dit artikel staan 3 tips.

Vakantie zonder koffers loont

Steeds meer luchtvaartmaatschappijen vragen extra geld, zodra een koffer laat inchecken. Zo heeft KLM deze regel pas geleden ingevoerd. Daarom is het slim om te reizen met alleen je reistas als handbaggage. Zeker als je gaat backpacken merk je iedere shirt die je extra meeneemt vanzelf wel.

Het is slim om je meest kostbare spullen in je reistas te stoppen en mee te nemen naar de vliegtuig. Je moet maar zo denken: de spullen die je meeneemt mogen best worden kwijtgeraakt.

Check de douanereizenapp

Indien je het onnodige wachten wilt voorkomen is het slim om de douanereizenapp te installeren. Je mag best verschillende vloeistoffen als gelletjes en crèmes meenemen. Een kleine veil en een schaar mag je ook meenemen, mits het niet groter is dan zes centimeter. Ook digitaal apparatuur als camera’s en laptops zijn toegestaan.

Wat niet mogelijk is zijn voorwerpen met een scherpe punt of rand. Vuurwapens die niet van echt te zijn onderscheiden en andere projectielen waarmee je iets kan afschieten mag je ook niet meenemen.

Denk altijd om de veiligheid van je spullen

De bovenstaande tip is misschien een dooddoener, maar denk dus altijd om de veiligheid van je spullen. Het is bijvoorbeeld niet aan te raden om met je auto naar een luchthaven te gaan. Ten eerste maak je een hoop kosten doordat je je auto bij een luchthaven parkeert. Bovendien moet je het bedrijf je auto echt aan toe laten toevertrouwen. Als je met OV gaat heb je deze problemen niet!