Menu Sluiten

Belangrijke wetenswaardigheden over jouw verblijf in Vietnam

Reizen naar Vietnam doe je niet zomaar. Je wilt immers wel graag weten waar je aan toe bent. Hierbij kun je denken aan de regels en wetten in het land van bestemming, maar natuurlijk ook aan de beste reistijd, de prijs voor levensonderhoud, betalingsmogelijkheden én wat je beter wel of juist niet kunt doen. Praktische en belangrijke wetenswaardigheden voor jouw verblijf in Zuidoost-Azië dus. Zo weet je precies wat je kunt verwachten en welke voorbereidingen je moet treffen.

De beste reistijd en het tijdsverschil in Vietnam

De beste reistijd is afhankelijk van jouw bestemming. Wil je naar het noorden van Vietnam? Dan kun je het beste kiezen voor een reistijd tussen de maanden november en april. De temperatuur schommelt in deze periode rond de 25 graden. Een aangenaam klimaat dus voor het ondernemen van allerlei activiteiten. Ook heb je in deze reisperiode geen last van het regenseizoen. Ga je naar het zuiden van Vietnam? Houd dan rekening met tropische temperaturen die doorgaans rond de 33 graden liggen.

Het regenseizoen gaat van start in mei en eindigt in oktober. Hoewel het in deze periode regelmatig regent, gebeurt dat vaak wel in de nachtelijke uren. In Vietnam krijg je tevens met tijdsverschil te maken. Breng je jouw Vietnam vakantie in de winterperiode door, reken dan op een tijdsverschil van 6 uur later. In de zomerperiode is dat een uur minder. Als het in Nederland 12.00 is, is het bij jou dus 17.00 of 18.00 uur.

Kan ik alles veilig eten en drinken in Vietnam?

Over het algemeen beschikt Vietnam over een zeer gevarieerde en gezonde keuken. De maaltijden bestaan meestal uit verse groenten, gecombineerd met vis, vlees en rijst. Heel delicaat van smaak en geschikt voor vrijwel elke soort eter. In Vietnam kun je vrij Europees ontbijten. Dat betekent vaak een hard broodje of een croissant met jam. Een Vietnamees ontbijt wordt in veel gevallen ook aangevuld met vers fruit.

Frisdranken, bier en wijn zijn tevens verkrijgbaar in dit land. Reken daarbij wel op de prijzen die je in Nederland gewend bent. Het drinken van leidingwater wordt in alle gevallen afgeraden. Dit water is zelfs niet geschikt om je mee te wassen of je mond mee te spoelen na het tandenpoetsen. Drink of gebruik dus altijd mineraalwater uit een fles.

Pas op met fotograferen in Vietnam

Als je een beetje bereisd bent, dan weet je waarschijnlijk wel dat je niet zomaar alles mag fotograferen. In Vietnam is dat hetzelfde. Het fotograferen van de prachtige natuur en de omgeving is echter geen probleem. Wil je een mooi plaatje schieten van de locals, vraag dan wél eerst om toestemming. In Vietnam is het tevens verboden om vliegtuigen, vliegvelden en andere militaire zaken op de foto te zetten. Je kunt een flinke boete verwachten en daar zit je zeker in het buitenland niet op te wachten.

Welke betaalmogelijkheden kun je het beste gebruiken?

In Vietnam betalen ze met de Dong. In sommige gevallen kun je ook met de euro betalen. Vaak wordt deze valuta geaccepteerd in een restaurant of een hotel. In Vietnam zijn er gelukkig ook voldoende wisselkantoren. Het is namelijk altijd fijn om wat cash geld op zak te hebben, zeker als je een markt of lokaal evenement wilt bezoeken. Hier kun je namelijk niet met een visa of creditcard betalen. Pinnen kan natuurlijk ook, maar houdt er rekening mee dat Vietnam veel defecte automaten kent. Houd je aan het einde van je reis Dong over? Dan kun je deze op vrijwel elk vliegveld wisselen voor een andere valuta.

Veiligheid tijdens je verblijf én voorzorgsmaatregelen

Vietnam staat niet bekend als onveilig gebied. Toch is het aan te raden om altijd op je bagage of persoonlijke spullen te letten. Bijvoorbeeld bij drukke bezienswaardigheden, op stations of markten. Zakkenrollers zijn namelijk overal actief. Ook voorzorgsmaatregelen zijn van belang.

Eén van de meest belangrijke zaken om te regelen voordat je vertrekt naar Vietnam is een geldig visum. Zonder dit e-visum mag je het land namelijk niet in. Je kunt deze eenvoudig online bestellen via de website visumelektronisches.de/visa-vietnam.html. Elk persoon heeft zijn eigen e-visum nodig. Nadat je jouw bestelling hebt geplaatst en betaald, wordt deze direct naar jouw e-mailadres gestuurd. Je kunt het Vietnam visum dan direct opbergen bij jouw andere belangrijke reispapieren.