Menu Sluiten

Europa heeft er weer een nieuwe luchtvaartmaatschappij bij

Er is weer een nieuwe Europese luchtvaartmaatschappij bij. Afgelopen week werd de eerst flucht van FlyBosnia uitgevoerd. De afgelopen vier jaar had deze Balkanstaat geen eigen luchtvaartmaatschappij, maar daar is nu dus een einde aangekomen. De vorige airline van de dit land afkomstig uit voormalig Joegoslavie, te weten B&H airlines, ging een aantal jaar geleden failliet.

De eerste vlucht

De eerste vlucht van deze luchtvaartmaatschappij vertrok vanuit Sarajevo en vloog naar Koeweit. Het is niet bepaald verrassend dat deze vlucht naar het Midden Oosten vertrok. De vliegtuigmaatschappij is namelijk opgericht met steun van ondere andere de Saudische investeringsmaatschappij Al Shiddi. De vliegtuigmaatschappij beschikt op dit momentover 1  Airbus a319. Het betreft hier een tweedehandstoestel dat eerder voor andere airlines heeft gevlogen. Het vloog hiervoor namelijk onder andere voor Finnar, Donanvia en Rossiya.

Maar er is uitgebreiding op komst

Dit klinkt tot nu toe misschien klein, maar er zijn verdere uitgebreidingen op komst. Zo verwacht de airline maar liefst 7 nieuwe, al dan niet tweedehandse, toestellen aan te schaffen in de komende vier jaar.

Na de eerste vlucht worden er nu ook vluchten uitgevoerd naar andere bestemmingen in Europa en in het Midden Oosten. Hierbij kan men denken aan onder andere vluchten naar Frankfurt, Rome, Warschauw, Bahrein en Riyad.

Vooralsnog lijkt FlyBosnia zich te richten op drie categorieen passagies. Op de eerste plaats gaat het hier om toeristen, die Bosnie vaak al herkend hebben als een prachtige bestemming. Daarnaast zullen er naar verwachting islamitische pelgrims worden vervoerd. Tenslotte wonen er relatief veel Bosnische migranten in West-Europa die regelmatig het thuisland bezoeken.

Er mag echter verwacht worden dat er steeds meer bestemmingen voor deze airline gecreerd zullen worden. Wie weten vliegen ze binnenkort ook wel naar Nederland.