Menu Sluiten

Ryanair geeft winstwaarschuwing af voor 2019


DUBLIN – Budget airliner Ryanair heeft aangegeven dat het verwacht dat het resultaat dit jaar zo’n 1 miljard euro zal zijn, een 100 miljoen tot 200 miljoen euro minder als waar men eerder op rekende. Ryanair geeft aan dat het verwacht dat de winst nog lager zal uitpakken bij een ongunstige afwikkeling van de brexit.

De lagere verwachtingen hebben vooral te maken door een overcapaciteit die momenteel in Europa aanwezig is in de luchtvaart. Hierdoor komen de prijzen van de vliegtickets onder druk te staan. Ook verwacht Ryanair dat in het winterseizoen de prijzen lager zullen zijn dan verwacht, ze zullen dalen met 7% waar men 2% verwacht had.

De ogenschijnlijk eindeloze strijd met de vakbonden, en het personeel hebben invloed op de verwachtingen daarnaast waren er ook nog stakingen in Frankrijk door luchtverkeersleiders. Verder heeft Ryanair last van Wizz Air die vooral in Oost Europe het de luchtvaartmaatschappij het moeilijk maakt.

Het is al de tweede keer dat Ryanair een winstwaarschuwing geeft, afgelopen oktober gebeurde dit ook al toen gaf men als reden problemen met personeel en hogere brandstofkosten.