Menu Sluiten

United Airlines koopt 50 Ultra Long Range Airbus A321XLR-vliegtuigen die $ 6 miljard kosten

United Airlines heeft onlangs een verklaring uitgegeven dat het bedrijf naar verwachting 50 nieuwe A321XLR-vliegtuigen van Airbus zal kopen. Dit is in lijn met hun plan om zijn Boeing 757-200-vliegtuigen te vervangen en uit te schakelen met de lange-afstandsstraal.

united airlines

De laatste vloot werd gebouwd in 2004. De belangrijkste reden voor de aanschaf van de A321XLR is dat het de totale brandstofverbranding per stoel met bijna 20% verlaagt als je het zou vergelijken met de vliegtuigen van de vorige generatie. Ook kan het genoemde vliegtuig meer dan 9 uur vliegen met een kruissnelheid van 514 mph. Afgezien van het verlagen van de brandstof die wordt verbrand, heeft het ook een grotere brandstofopslag, waardoor de A321XLR een bereik van 4700 zeemijlen heeft. Met die feiten komt United Airlines dichter bij zijn uiteindelijke doel om zijn koolstofvoetafdruk tegen 2050 met 50% te verminderen.

Oorspronkelijk is de A321XLR geschikt voor maximaal 244 passagiers in één klasse. De United Airlines was echter van plan om ongeveer 170 passagiers te laten plaatsnemen om plaats te maken voor de liggende stoelen die in de businesscabine werden aangeboden. Het genoemde vliegtuig zal ook LED-verlichting, veel grotere ruimte in de cabine en zelfs Wi-Fi-verbinding hebben. United Airlines zal zijn nieuwe vloten in 2024 kunnen ontvangen. Ze zijn van plan het te gebruiken op trans-Atlantische routes vanaf de hubs aan de oostkust van Newark (EWR) en Washington (IAD). Het kan ook worden gebruikt om vanuit Chicago O’Hare (ORD) naar Europa te vliegen. Als u zou moeten berekenen voor de afstand van ORD tot Pars (CDG), komt u op ongeveer 6656 km of gelijk aan 3600 zeemijl. Met dergelijke cijfers ligt de opgegeven route binnen het bereik van de A321XLR.

Die $ 6 miljard is slechts een schatting omdat noch United Airlines noch Airbus een prijs voor deze deal hebben aangekondigd. De catalogusprijs voor de Airbus A321neo waarop deze A321XLR is gebaseerd, is echter precies $ 129,5 miljoen. United Airlines is van plan 50 vliegtuigen te kopen, wat zal resulteren in ongeveer $ 6 miljard. Andere luchtvaartmaatschappijen, namelijk JetBlue, International Leasing Corp, Middle East Airlines en Qantas, kopen ook hetzelfde model en een vergelijkbaar aantal vliegtuigen.

Bovendien zei Andrew Nocella, Executive Vice President en Chief Commercial Officer van United Airlines dat een dergelijke stap hun vermogen om efficiënter te vliegen verder zal versterken, aangezien het assortiment van de A321XLR potentiële nieuwe bestemmingen opent om het routenetwerk van het bedrijf te ontwikkelen met als doel haar klanten te bieden met meer opties om de wereld rond te reizen.