Menu Sluiten

Vrouw wordt wakker in verlaten en donker vliegtuig

Een Canadese vrouw heeft kortgeleden een paar spannende uren beleefd. Ze viel namelijk in slaap tijdens een korte vlucht van Quebec naar Toronto. Vervolgens werd ze, na het landen, niet opgemerkt of wakker gemaakt door het vliegtuigpersoneel. ’s Nachts werd de vrouw wakker in het geparkeerde vliegtuig waar niemand meer aanwezig was. Dit voorval gebeurde begin juni.

De reactie van de vrouw

Het verhaal van de vrouw is bekend geworden dankzij Facebook. Duidelijk wordt in ieder geval dat de vrouw er een paar benauwde uurtjes op heeft zitten. Toen de vrouw wakker werd en zich realiseerde in wat voor situatie ze zat, kreeg ze een paniekaanval. De vrouw probeerde vervolgens een vriendin te bellen, maar helaas was de accu van haar smartphone vrijwel op, waardoor het toestel uitviel. Het opladen van het toestel ging helaas niet, omdat er geen elektriciteit meer in het vliegtuig was.

Met een zaklamp probeerde de vrouw vervolgens door de vliegtuigraampjes de aandacht te trekken van het personeel van de luchthaven. Ook dat mislukte. Tenslotte lukte het de vrouw om de deur van het vliegtuig open te krijgen. Omdat er geen trap stond en het verschil tussen het vliegtuig en de grond toch te groot was, moest ze alsnog de aandacht trekken van een erg verbaasde grondmedewerker. Deze haalde een trap en wist vervolgens de vrouw uit haar benarde situaties de redden.

De reactie van Air Canada

Air Canada heeft inmiddels bevestigd dat het voorval zich heeft voorgedaan. De airline heeft een onderzoek ingesteld om zo te achterhalen hoe het kon dat de medewerkers van de airline de betreffende mevrouw compleet over het hoofd zagen.

Of de vrouw ooit weer met Air Canada zal vliegen is nog niet duidelijk. Ze zal in ieder geval zeker proberen om wakker te blijven.