Menu Sluiten

Air Belgium Vlucht Volgen

Op deze pagina kun je elke Air Belgium vlucht volgen in real time! Met de Air Belgium vluchtradar is het vinden van je Air Belgium vlucht een fluitje van een cent en geheel gratis. Zo kun je dus op ieder moment van de dag de Air Belgium vlucht volgen van een geliefde of familielid. Niet alleen de locatie van het vliegtuig kun je volgen maar ook de hoogte, snelheid en Air Belgium aankomsttijd en Air Belgium vertrektijd.  Om de juiste vlucht te volgen hoef je slechts enkele stappen te doorlopen:

  • Zoek het vluchtnummer van de Air Belgium vlucht die je wenst te volgen
  • Vul het vluchtnummer in de zoekfunctie van de gratis Air Belgium vlucht radar
  • Zo simpel is het! De Air Belgium vluchtradar begint nu automatisch de Air Belgium vlucht volgen!

Algemene informatie en geschiedenis van Air Belgium Vlucht Volgen

Air Belgium is een relatief jonge luchtvaartmaatschappij. De maatschappij bestaat in haar huidige vorm sinds 2016. Toch heeft de luchtvaartmaatschappij een bijzondere geschiedenis. Van 1979 tot 2000 bestond Air Belgium ook al. Het bedrijf nam in 1979 een Boeing 707 in gebruik en verhuurde deze dit jaar aan andere luchtvaartmaatschappijen. In 1980 werd deze Boeing vervangen voor een Boeing 737 en ging vliegen voor touroperator Sun International. De luchtvaart maatschappij 2000 werd de luchtvaartmaatschappij volledig opgenomen in Airtours International.
In 2016 werd Air Belgium opnieuw opgericht. Dit keer met nieuwe mensen aan het roer, het bedrijf ontving een startkapitaal van vijf miljoen euro. Tot op heden zijn er pas twee proefvluchten uitgevoerd, dit door het ontbreken van een vliegvergunning om vluchten uit te mogen voeren. De eerste officiële vlucht van Air Belgium werd uitgevoerd op 3 juni 2018 naar Hongkong. Air Belgium vliegt voornamelijk op Chinese bestemmingen.

Air Belgium Vlucht Volgen

Bestemmingen en meest gebruike luchthavens van Air Belgium

Doordat Air Belgium een kleine luchtvaartmaatschappij is zijn er maar weinig luchthavens waar de maatschappij op vliegt. De luchtvaartmaatschappij vliegt op dit moment alleen op de luchthavens van Brussel Charleroi en Hongkong. Wel biedt de luchtvaartmaatschappij goede prijzen aan voor haar vluchten van en naar Hongkong.

Beschrijving van de vloot van Air Belgium

Air Belgium heeft op dit moment, als kleine luchtvaartmaatschappij, twee vliegtuigen in dienst. Beide vliegtuigen zijn van vliegtuigbouwer Airbus. Het gaat om twee keer Airbus A340-300. Daarnaast zijn er twee orders geplaatst bij Airbus voor nog twee toestellen van Airbus.

Handbagage mee aan boord bij Air Belgium

Bij Air Belgium is het mogelijk om handbagage mee te nemen aan boord. Deze handbagage mag gezamenlijk een maximaal gewicht hebben van tien kilogram. De afmetingen van een handbagage koffer zijn maximaal 55 cm hoog x 35 cm breed x 25 cm diep. Daarnaast mag er ook één klein accessoire worden meegenomen. Hierbij kun je denken aan een laptoptas of handtas. Belangrijk hierbij is dat deze onder de stoel voor je kan worden geplaatst. Vlieg je Business Class? Dan is het mogelijk om twee stukken handbagage mee te nemen die voldoen aan de maximale afmetingen (55 centimeter x 35 centimeter x 25 centimeter) én één klein accessoire. Daarnaast mag de handbagage niet meer wegen dan 16 kilogram in totaal en maximaal 10 kilogram per stuk.

Inchecken bij Air Belgium

Bij Air Belgium biedt de mogelijkheid om online in te checken via de website. Daarnaast is het ook mogelijk om in te checken op de luchthaven. Houdt er rekening mee dat de incheckbalies vanaf twee uur voor gepland vertrek geopend zijn. De incheckbalies sluiten ongeveer 45 minuten voor gepland vertrek van het vliegtuig.