Menu Sluiten

Flybe Vlucht Volgen

Op deze pagina kun je elke Flybe vlucht volgen in real time! Met de Flybe vluchtradar is het vinden van je Flybe vlucht een fluitje van een cent en geheel gratis. Zo kun je dus op ieder moment van de dag de Flybe vlucht volgen van een geliefde of familielid. Niet alleen de locatie van het vliegtuig kun je volgen maar ook de hoogte, snelheid en Flybe aankomsttijd en Flybe vertrektijd.  Om de juiste vlucht te volgen hoef je slechts enkele stappen te doorlopen:

  • Zoek het vluchtnummer van de Flybe vlucht die je wenst te volgen
  • Vul het vluchtnummer in de zoekfunctie van de gratis Flybe vlucht radar
  • Zo simpel is het! De Flybe vluchtradar begint nu automatisch de Flybe vlucht volgen!

Algemene informatie en geschiedenis van Flybe Vlucht Volgen

Flybe is een luchtvaartmaatschappij uit Engeland. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1969 als Intra Airways. Op dat moment had de maatschappij de stad Jersey als thuisbasis. Tien jaar na oprichting werd de nam van de maatschappij verandert naar Jersey European Airways en in 2000 werd dit British European Airways. In 2002 werden de aandelen van Flybe voor 81% verkocht aan Walker Aviation en voerde de naam Flybe in voor de maatschappij. Het hoofdkantoor van Flybe staat vandaag de dag in Exeter, Engeland. Flybe is een zelfstandig opererend bedrijf wat onderdeel is van Walker Aviation. Onder de Flybe Group valt ook nog de Finse dochter Flybe Finland.

 

Flybe Vlucht Volgen

Bestemmingen en meest gebruikte luchthavens

Flybe heeft een ruim aantal bestemmingen binnen Europa, de maatschappij vliegt op 102 verschillende bestemmingen. De thuishaven in Exeter wordt gezet als de belangrijkste luchthaven van de maatschappij. Naast Exeter heeft de maatschappij tal van hubs. Deze hubs zijn verspreid over het hele Verenigd Koninkrijk en te vinden in onder andere Londen, Aberdeen en Belfast. In Nederland vliegt Flybe van Amsterdam Schiphol en Groningen Airport Eelde. Vanaf Groningen Airport Eelde wordt dagelijks gevlogen naar Londen door Flybe. De eerste echte lijndienst die opgezet werd vanaf dit vliegveld.

De vloot van Flybe

Eind januari 2018 bestond de vloot van Flybe uit 82 toestellen. Het grootste gedeelte van dit aantal zijn toestellen van de bekende vliegtuigbouwer Bombardier. Doordat Flybe over het algemeen korte afstanden vliegt zijn deze toestellen perfect voor de luchtvaartmaatschappij. Naast de toestellen van Bombardier vliegt Flybe onder andere ook met het merk ATR en Embraer.

Handbagage mee aan boord bij Flybe

Ook bij Flybe is het toegestaan om handbagage mee te nemen aan boord. Wanneer het gaat om strengheid op het gebied van handbagage is Flybe wel erg streng. De bagage die mee mag in de cabine mag gezamenlijk niet meer dan tien kilogram wegen. Je mag één standaard koffer meenemen in de cabine. Deze koffer mag een maximale afmeting hebben van 55 centimeter x 35 centimeter x 20 centimeter. Daarnaast mag je één klein persoonlijk item meenemen. Je kunt hierbij denken aan een rugzak, laptoptas of aktetas.

Inchecken bij Flybe

Inchecken bij Flybe kan op verschillende manieren. Welke optie je ook kiest, Flybe helpt je het liefst zo snel mogelijk door de stappen heen. Je kunt bij Flybe online inchecken via de website. Dit kan vanaf 36 uur voorafgaand aan de vlucht. Met online inchecken zorg je ervoor dat je niet in een lange rij hoeft te staan bij het inchecken.
Daarnaast is er de mogelijkheid om de mobiele applicatie van Flybe te gebruiken. In deze applicatie kan je boardingpass worden opgeslagen, waardoor je ook geen boardingpass meer hoeft te printen.
Tevens zijn er op veel van de luchthavens kleine kiosken te vinden waar je zelf kunt inchecken. Ook is het mogelijk om. In te checken op de luchthaven zelf. De incheckbalies zijn over het algemeen geopend vanaf twee uur voor het geplande vertrek en sluiten ongeveer veertig minuten voor gepland vertrek.