Menu Sluiten

Demonstraties op de internationale luchthaven van Hong Kong

Er is recent op de internationale luchthaven van Hong Kong door zeker duizend demonstranten gedemonstreerd tegen het beleid van de huidige overheid. Veel van de demonstranten waren werknemers van het vliegveld en cabinepersoneel.

Oorzaak van de protesten

De voornaamste oorzaak van de demonstraties, die niet alleen op het vliegveld plaatsvinden maar ook in de rest van het land, is de toenemende invloed van de Chinese overheid op Hong Kong. Hong Kong behoorde tot 1997 toe aan het Verenigd Koninkrijk, maar werd vervolgens overgedragen aan China. Het land heeft altijd een autonome positie behouden, net zoals bijvoorbeeld Taiwan en Macau.

In de kern willen de demonstranten dat er meer democratie komt in Hong Kong. Daarnaast willen ze ook af van de omstreden Uitleveringswet, die het uitleveren van personen uit Hong Kong aan China mogelijk maakt.

Daarnaast is het ook zo dat er recent knokploegen zijn ingezet om de demonstranten die protesteren tegen de overheid te hinderen. Deze hebben zelfs demonstranten fysiek aangevallen. Er gaan geruchten dat deze knokploegen instructies zouden hebben gekregen van de Chinese autoriteiten en de overheid van Hong Kong.

Gevolgen

Het lijkt er vooralsnog niet op dat het vliegverkeer hinder heeft ondervonden van de demonstraties. Passagiers konden gewoon vertrekken en het personeel dat moest werken deed dat ook. Nieuwe demonstraties in de toekomst kunnen niet worden uitgesloten.

De luchthaven van Hong Kong

De internationale luchthaven van Hong Kong is een relatief groot vliegveld in Aziƫ. Niet alleen zijn er veel mensen die het land bezoeken, het is ook een belangrijk overstappunt, bijvoorbeeld voor mensen die reizen van Europa naar Australiƫ en vice versa.