Menu Sluiten
tap air portugal

TAP Air Portugal kampt met uitdagingen bij de werving van personeel

TAP Air Portugal, de nationale luchtvaartmaatschappij van Portugal, ondervindt momenteel uitdagingen bij het aantrekken van voldoende bemanningsleden om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar vluchten. Hieronder leest u meer over de oorzaken en gevolgen van deze uitdagingen.

De achtergrond van de situatie

Net als veel andere luchtvaartmaatschappijen heeft TAP Air Portugal te maken gehad met de gevolgen van de COVID-19-pandemie, waaronder een daling van het aantal vluchten en passagiers. Naarmate de situatie verbetert en het aantal vluchten weer toeneemt, heeft de luchtvaartmaatschappij te maken met een tekort aan bemanningsleden, vooral piloten.

Het probleem van piloten

Het probleem bij TAP Air Portugal heeft vooral te maken met een tekort aan piloten. De luchtvaartmaatschappij heeft momenteel ongeveer 900 piloten in dienst, maar heeft meer nodig om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar vluchten. De pandemie heeft ervoor gezorgd dat veel piloten met pensioen zijn gegaan, terwijl er tegelijkertijd minder nieuwe piloten zijn opgeleid vanwege de beperkingen die zijn opgelegd om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan.

De gevolgen voor TAP Air Portugal

Het tekort aan bemanningsleden heeft gevolgen voor de groeiplannen van TAP Air Portugal. De luchtvaartmaatschappij heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in nieuwe routes en vliegtuigen, maar kan momenteel niet aan de vraag voldoen vanwege het tekort aan piloten. Dit kan leiden tot vertragingen en annuleringen van vluchten, wat de reputatie van de luchtvaartmaatschappij kan schaden.

Oplossingen voor het probleem

TAP Air Portugal heeft verschillende oplossingen overwogen om het tekort aan bemanningsleden op te lossen. Zo heeft de luchtvaartmaatschappij het aantal nieuwe piloten in opleiding verhoogd en heeft ze de rekruteringsprocessen voor ervaren piloten versneld. Daarnaast heeft TAP Air Portugal geprobeerd om de werkomstandigheden en salarissen voor piloten te verbeteren om ze aan te trekken en te behouden.

Conclusie

TAP Air Portugal ondervindt momenteel uitdagingen bij het aantrekken van voldoende bemanningsleden, vooral piloten, om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar vluchten. Het tekort aan personeel kan leiden tot vertragingen en annuleringen van vluchten, wat de reputatie van de luchtvaartmaatschappij kan schaden. TAP Air Portugal heeft verschillende oplossingen overwogen om het tekort aan bemanningsleden op te lossen en zal naar verwachting in de nabije toekomst verdere stappen ondernemen om dit probleem op te lossen en haar groeiplannen te verwezenlijken. Het is belangrijk om op te merken dat de uitdagingen bij TAP Air Portugal niet uniek zijn en veel luchtvaartmaatschappijen wereldwijd te maken hebben met soortgelijke problemen. Het is een kwestie van tijd voordat de luchtvaartindustrie weer volledig herstelt van de gevolgen van de pandemie en de vraag naar vluchten weer op het niveau van voor de pandemie komt. In de tussentijd moeten luchtvaartmaatschappijen zich aanpassen aan de huidige omstandigheden en creatieve oplossingen vinden om hun bedrijf te laten groeien terwijl ze de tekorten aan personeel oplossen.