Menu Sluiten
indiGo

Indigo Zoekt Uitbreiding Van de Codeshare-Samenwerking Met Turkish Airlines Naar Noord-Amerika

IndiGo, de grootste luchtvaartmaatschappij van India, is van plan om zijn codeshare-samenwerking met Turkish Airlines uit te breiden om de Noord-Amerikaanse markt te betreden. Het plan komt na een succesvolle samenwerking tussen de twee luchtvaartmaatschappijen op vluchten van India naar Istanbul.

Wat is codeshare-samenwerking?

Codesharing is een praktijk in de luchtvaartindustrie waarbij twee of meer luchtvaartmaatschappijen hun vluchten delen en samenwerken om passagiers naadloos van de ene naar de andere vlucht te brengen. Dit betekent dat een passagier die bijvoorbeeld een vlucht boekt bij IndiGo, ook op een vlucht van Turkish Airlines kan stappen, terwijl IndiGo en Turkish Airlines de opbrengst van de ticketverkoop delen.

De samenwerking tussen IndiGo en Turkish Airlines

IndiGo en Turkish Airlines werken sinds 2018 samen en hebben codeshare-vluchten tussen India en Turkije geïntroduceerd. Het succes van deze samenwerking heeft ertoe geleid dat IndiGo nu de samenwerking met Turkish Airlines wil uitbreiden naar de Noord-Amerikaanse markt.

De voordelen van codeshare-samenwerking

Codeshare-samenwerkingen bieden luchtvaartmaatschappijen veel voordelen, zoals een grotere wereldwijde dekking zonder extra kosten voor het uitbreiden van hun eigen vlucht netwerk, toegang tot nieuwe markten en een grotere klantenbasis. Voor passagiers betekent het dat ze meer reismogelijkheden hebben en het gemak van het boeken van één ticket voor meerdere vluchten.

IndiGo’s plannen voor Noord-Amerika

IndiGo is van plan om codeshare-vluchten aan te bieden naar Noord-Amerikaanse bestemmingen, waaronder New York, Boston, Chicago en Toronto. Dit zal de eerste keer zijn dat IndiGo vluchten aanbiedt naar de Verenigde Staten en Canada.

Turkish Airlines heeft al een uitgebreid netwerk van vluchten naar Noord-Amerika, waaronder New York, Chicago, Los Angeles en Toronto. Door de codeshare-samenwerking met Turkish Airlines uit te breiden, kan IndiGo gebruikmaken van het bestaande netwerk van Turkish Airlines om zijn aanwezigheid op de Noord-Amerikaanse markt te vestigen.

Conclusie

De uitbreiding van de codeshare-samenwerking tussen IndiGo en Turkish Airlines naar Noord-Amerika zal zowel voor de luchtvaartmaatschappijen als voor de passagiers voordelen bieden. Het zal IndiGo helpen om zijn aanwezigheid op de Noord-Amerikaanse markt te vestigen en passagiers zullen meer reismogelijkheden hebben en kunnen profiteren van het gemak van het boeken van één ticket voor meerdere vluchten.