Menu Sluiten

United Airlines scherpt drankregels aan door incident met stewardess

United Airlines heeft aangekondigd dat het de drankregels voor medewerkers gaat verscherpen. Dit naar aanleiding van een eerder incident waarbij de enige stewardess aan boord van een vlucht van de airline stomdronken bleek te zijn. Ook werden er eerder twee piloten van United opgepakt op een luchthaven terwijl ze te veel gedronken hadden.

Concreet houdt de nieuwe regel in dat werknemers voortaan in plaats van 8 uur voor hun dienst, 12 uur voor hun dienst geen enkele vorm van alcohol mogen nuttigen. Overigens was de genoemde stewardess werkzaam op een vlucht van United Express en daarvoor gelden andere regels. Het is daarom niet per se per definitie uitgesloten dat vergelijkbare incidenten in de toekomst opnieuw voor zullen komen. Het is op dit moment nog niet duidelijk of de regels namelijk ook voor United Express zullen worden aangepast.

Wat vondt er eerder plaats?

Op 10 augustus jongstleden vondt er een vlucht plaats van Chicago naar South Bend. Passagiers schrokken toen ze erachter kwamen dat de enige stewardess op de vlucht stomdronken was. Ze kon nauwelijks meer staan of praten en sliep gedurende het grootste deel van de vlucht. De vrouw van 49 werd gearresteerd toen de vlucht aankwam op de bestemming. Vervolgens is ze ontslagen en ze kan nu mogelijk een gevangenisstraf krijgen. De passagiers hebben financiële compensatie gekregen.

Nog geen week eerder werden er twee piloten van dezelfde airline gearresteerd op de luchthaven van Glasgow in Schotland. Ook zij bleken stomdronken te zijn. De vlucht moest uiteindelijk geannuleerd worden waardoor de passagiers de dupe waren. Het is op dit moment niet duidelijk wat er uiteindelijk met de piloten gebeurd is.