Menu Sluiten

Aeroflot Vlucht Volgen

Op deze pagina kun je elke Aeroflot vlucht volgen in real time! Met de Aeroflot vluchtradar is het vinden van je Aeroflot vlucht een fluitje van een cent en geheel gratis. Zo kun je dus op ieder moment van de dag de Aeroflot vlucht volgen van een geliefde of familielid. Niet alleen de locatie van het vliegtuig kun je volgen maar ook de hoogte, snelheid en Aeroflot aankomsttijd en Aeroflot vertrektijd.  Om de juiste vlucht te volgen hoef je slechts enkele stappen te doorlopen:

  • Zoek het vluchtnummer van de Aeroflot vlucht die je wenst te volgen
  • Vul het vluchtnummer in de zoekfunctie van de gratis Aeroflot vlucht radar
  • Zo simpel is het! De Aeroflot vluchtradar begint nu automatisch de Aeroflot vlucht volgen!

Algemene informatie en geschiedenis van Aeroflot Vlucht Volgen

Aeroflot is de grootste vliegtuigmaatschappij van Rusland. Ten tijde van de Sovjet-Unie was ze zelfs de grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld en bezat op haar hoogtepunt, tijdens de Sovjet-Unie, maar liefst 3000 vliegtuigen. Door het uiteenvallen van de Sovjet-Unie werd ook de luchtvaartmaatschappij versplintert en ging op in tientallen kleine luchtvaartmaatschappijen. Veel van deze kleine maatschappijen zijn inmiddels failliet gegaan. De maatschappij werd opgericht in 1923 als Dobroljot. Sinds 2006 maakt de huidige tak van Aeroflot deel uit van het zogenaamde SkyTeam. Dit is een alliantie met meerdere luchtvaartmaatschappijen waar onder andere ook KLM onderdeel van is. Aeroflot is voor een groot deel van de Russische staat, welke de meeste aandelen van de luchtvaartmaatschappij bezit.Aeroflot Vlucht Volgen

Bestemmingen en meest gebruikte luchthavens van Aeroflot

Aeroflot vliegt naar ruim 156 bestemmingen. De meeste vluchten die de maatschappij uitvoert gaan van en naar Rusland. Luchthaven Sjeremetjevo is de thuisbasis van de luchtvaartmaatschappij en als logisch gevolg hiervan zit ook het hoofdkantoor van de maatschappij in de stad Moskou.

De vloot van Aeroflot

De vloot van Aeroflot bestaat uit 165 toestellen. Naast deze 165 toestellen zijn er, op het moment van schrijven, nog 162 toestellen in de maak. Deze toestellen zullen de verouderde vliegtuigen moeten gaan vervangen en daarnaast de vloot verder moeten gaan uitbreiden. De vloot bestaat niet alleen uit de Westerse toestellen van Airbus en Boeing, ook Russische toestellen zijn bij deze luchtvaartmaatschappij actief.

Handbagage mee aan boord bij Aeroflot

Ook bij Aeroflot is het mogelijk om handbagage mee te nemen aan boord. Echter is het wel zo dat er zeer strikt gelet wordt op de afmetingen en het gewicht van de handbagage. Zorg er dus voor dat je aan de voorwaarden voldoet. Wanneer je Economy Class of Comfort Class vliegt mag je één tas of koffer met een maximale afmeting van 55 centimeter x 40 centimeter x 25 centimeter meenemen, welke niet zwaarder is dan 10 kilogram. Reis je Business Class? Dan mag je één tas of koffer met een maximale afmeting van 55 centimeter x 40 centimeter x 25 centimeter meenemen, welke niet meer weegt dan 15 kilogram.

Inchecken bij Aeroflot

Ook Aeroflot gaat met haar tijd mee. De luchtvaartmaatschappij biedt sinds kort de mogelijkheid om online in te checken voor de vlucht. Daarnaast is het ook mogelijk om in te checken via de mobiele applicatie van de luchtvaartmaatschappij. Het online inchecken begint 24 uur voor het geplande vertrek van je vlucht en sluit 45 minuten voor het vertrek. Vanaf enkele plekken kun je tot één uur voor vertrek inchecken. Houdt hier rekening mee als je vanaf één van deze locaties vertrekt. Vergeet ook niet om je boarding pass mee te nemen naar de luchthaven, zodat je snel door kunt lopen naar de douane.