Menu Sluiten

Emirates Vlucht Volgen

Op deze pagina kun je elke Emirates vlucht volgen in real time! Met de Emirates vluchtradar is het vinden van je Emirates vlucht een fluitje van een cent en geheel gratis. Zo kun je dus op ieder moment van de dag de Emirates vlucht volgen van een geliefde of familielid. Niet alleen de locatie van het vliegtuig kun je volgen maar ook de hoogte, snelheid en Emirates aankomsttijd en Emirates vertrektijd.  Om de juiste vlucht te volgen hoef je slechts enkele stappen te doorlopen:

  • Zoek het vluchtnummer van de Emirates vlucht die je wenst te volgen
  • Vul het vluchtnummer in de zoekfunctie van de gratis Emirates vlucht radar
  • Zo simpel is het! De Emirates vluchtradar begint nu automatisch de Emirates vlucht volgen!

Algemene informatie en geschiedenis van Emirates Vlucht Volgen

Emirates is de nationale luchtvaartmaatschappij van Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten. Emirates werd opgericht in mei 1985 door de de regering van de Verenigde Arabische Emiraten. De maatschappij heeft veel bestemmingen over de hele wereld en heeft door de jaren heen een hele snelle groei laten zien. In oktober 1985 werden de eerste vluchten van Emirates uitgevoerd naar Pakistan en India. Emirates groeide snel en tussen 1987 en 1990 kwamen er ook vluchten naar andere plekken in Azië en Europa bij.

Emirates Vlucht Volgen

Bestemmingen en meest gebruike luchthavens van Emirates

Emirates staat bekend als dé luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten. De luchtvaartmaatschappij heeft 157 bestemmingen over de hele wereld en heeft Dubai International Airport als belangrijkste hub. Vanuit hier zijn bijna alle bestemmingen te bereiken met het vliegtuig. Emirates is onderdeel van The Emirates Group en heeft haar hoofdkantoor in Dubai. Sinds oktober 2015 vliegt Emirates twee keer per dag non-stop tussen Amsterdam en Dubai. Sinds 2010 maakt Emirates ook gebruik van de nieuwe luchthaven van Dubai: Al Maktoum International Airport.

De vloot van Emirates

De vloot van Emirates wordt continue uitgebreid. Het bedrijf krijgt continue meer widebodyvliegtuigen. Deze vliegtuigen staan bekend om de grote ruimte en het groot aantal zitplaatsen die ze bieden. De totale vloot van Emirates bestaat, op het moment van schrijven, uit 254 toestellen. Daarnaast zijn er nog 260 toestellen die gemaakt worden voor Emirates. Deze toestellen moeten verouderde vliegtuigen vervangen en daarnaast de vloot van Emirates verder uitbreiden.

Handbagage mee aan boord bij Emirates

Zoals iedere luchtvaartmaatschappij heeft Emirates ook regels wanneer het aankomt op het meenemen van handbagage. Het is bij Emirates afhankelijk van de klasse waarin je reist hoeveel handbagage je mee mag nemen. Reis je in Economy Class? Dan mag er één stuk handbagage mee. Deze koffer mag een maximale afmeting hebben van 55 centimeter x 38 centimeter x 20 centimeter. Daarnaast mag er nog één klein stuk handbagage mee, bijvoorbeeld een rugtas of laptoptas. Hierbij is het van belang dat deze onder de stoel van de passagier voor je past. Reis je First Class of Business Class? Dan mogen er twee stuks handbagage mee.

Inchecken bij Emirates

Inchecken bij Emirates kan, zoals bij veel luchtvaartmaatschappijen, via de website van de luchtvaartmaatschappij. Het online inchecken is vrij gemakkelijk te doen en bespaart tijd op de luchthaven. Het online inchecken van Emirates is alleen niet mogelijk voor alle vluchten van de maatschappij. Voor sommige landen en luchthavens zal je op de luchthaven moeten inchecken. Is het vanaf de luchthaven mogelijk om online in te checken, maar word je liever geholpen op de luchthaven? Ook inchecken bij de incheckbalies is mogelijk. De incheckbalies op de luchthaven gaan twee uur voor vertrek open en sluiten over het algemeen 45 minuten voor vertrek. Vanaf 45 minuten voor het geplande vertrek is het ook mogelijk om aan boord te gaan van het vliegtuig, de gate sluit twintig minuten voor gepland vertrek.