Menu Sluiten

Pegasus Vlucht Volgen

Op deze pagina kun je elke Pegasus vlucht volgen in real time! Met de Pegasus vluchtradar is het vinden van je Pegasus vlucht een fluitje van een cent en geheel gratis. Zo kun je dus op ieder moment van de dag de Pegasus vlucht volgen van een geliefde of familielid. Niet alleen de locatie van het vliegtuig kun je volgen maar ook de hoogte, snelheid en Pegasus aankomsttijd en Pegasus vertrektijd.  Om de juiste vlucht te volgen hoef je slechts enkele stappen te doorlopen:

  • Zoek het vluchtnummer van de Pegasus vlucht die je wenst te volgen
  • Vul het vluchtnummer in de zoekfunctie van de gratis Pegasus vlucht radar
  • Zo simpel is het! De Pegasus vluchtradar begint nu automatisch de Pegasus vlucht volgen!

Algemene informatie en geschiedenis van Pegasus Vlucht Volgen

Pegasus Airlines is een luchtvaartmaatschappij van Turkse komaf. De luchtvaartmaatschappij is gestationeerd in Istanbul. Pegasus Airlines vliegt vanuit tal van Turkse luchthavens naar Noord- en West-Europa. Daarnaast vliegt de maatschappij ook op enkele bestemmingen in Azië en Noord-Afrika. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1989 en transformeerde de luchtvaartsector in Turkije. Het bedrijf is de eerste low-cost luchtvaartmaatschappij van Turkije en is in Turkije ook vandaag de dag nog steeds marktleider. Pegasus wil graag dat iedereen met het vliegtuig kan reizen, en dat is de reden dat ze deze low-cost luchtvaartmaatschappij opgericht hebben.

Pegasus Vlucht Volgen

Bestemmingen en meest gebruikte luchthavens

Pegasus heeft op het moment van schrijven 85 bestemmingen in Europa, Azië en Noord-Afrika. Veel van de bestemmingen zijn te bereiken via één overstap, waardoor je bij Pegasus Airlines weinig gedoe hebt om op je plek van bestemming te komen. Als thuishaven van Pegasus Airlines wordt de luchthaven van Istanbul gerekend. Daarnaast heeft Pegasus Airlines ook een hub op de luchthaven van Antalya.

De vloot van Pegasus Airlines

Pegasus Airlines heeft een relatief kleine vloot. Het bedrijf beschikt over 79 toestellen. Pegasus Airlines heeft 58 vliegtuigen van Boeing, de Boeing 737-800, in gebruik. De rest van de vliegtuigen die ze gebruikt is afkomstig uit de Airbus-familie. Het gaat hierbij om twaalf Airbus A320-200’s en negen Airbus A320neo’s. In 2012 heeft Pegasus Airlines een megaorder geplaatst bij Airbus. Het gaat hierbij om 75 vliegtuigen, 58 Airbus A320neo’s de andere zeventien toestellen zijn Airbus A321neo’s.

Handbagage mee aan boord bij Pegasus Airlines

Als het gaat om het meenemen van handbagage aan boord is het van belang om te weten dat Pegasus Airlines hier vrij strikt op let. Bij Pegasus Airlines mag je een handbagage koffer meenemen met een maximale afmeting van 55 centimeter x 40 centimeter x 20 centimeter. Het maximale gewicht van de handbagage is bij Pegasus Airlines gesteld op acht kilogram. Naast deze koffer mag er nog een extra stuk bagage mee aan boord. Hierbij gaat het om een klein koffertje, handtas of laptoptas. Deze moet onder de stoel voor de passagier passen. Mocht er niet voldoende ruimte zijn in de cabine van het vliegtuig kan het zijn dat Pegasus Airlines, op basis van de algemene voorwaarden, bagage in het ruim zal plaatsen zonder dat hier extra kosten voor worden gerekend.

Inchecken bij Pegasus Airlines

Inchecken bij Pegasus Airlines is mogelijk op meerdere manieren. Vandaag de dag is online inchecken de meest gebruikte vorm van inchecken. Ook Pegasus Airlines hanteert deze vorm van inchecken. Het is mogelijk om online in te checken op de website. Daarnaast is het mogelijk om de mobiele applicatie van de maatschappij te downloaden. Ook is het mogelijk om in te checken bij een kiosk op de luchthaven. Mocht je toch liever hulp hebben bij het inchecken, is het mogelijk om in te checken op de luchthaven. Wel is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat de incheckbalies op de luchthaven geopend zijn tussen twee uur en 45 minuten voor gepland vertrek van het vliegtuig.