Menu Sluiten

Qatar Airways Vlucht Volgen

Op deze pagina kun je elke Qatar Airways vlucht volgen in real time! Met de Qatar Airways vluchtradar is het vinden van je Qatar Airways vlucht een fluitje van een cent en geheel gratis. Zo kun je dus op ieder moment van de dag de Qatar Airways vlucht volgen van een geliefde of familielid. Niet alleen de locatie van het vliegtuig kun je volgen maar ook de hoogte, snelheid en Qatar Airways aankomsttijd en Qatar Airways vertrektijd.  Om de juiste vlucht te volgen hoef je slechts enkele stappen te doorlopen:

  • Zoek het vluchtnummer van de Qatar Airways vlucht die je wenst te volgen
  • Vul het vluchtnummer in de zoekfunctie van de gratis Qatar Airways vlucht radar
  • Zo simpel is het! De Qatar Airways vluchtradar begint nu automatisch de Qatar Airways vlucht volgen!

Algemene informatie en geschiedenis van Qatar Airways Vlucht Volgen

Qatar Airways is, zoals de naam al doet vermoeden, de nationale luchtvaartmaatschappij van het land Qatar. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1993 op initiatief van de koninklijke familie van Qatar. Toen de luchtvaartmaatschappij opgericht werd, waren alle aandelen in handen van de koninklijke familie. Vanaf 1997 werden de aandelen gehalveerd. Qatar Airways heeft, naast haar eigen goed lopende maatschappij, een aandeel van twintig procent in IAG. IAG is de overkoepelende luchtvaartmaatschappij met onder andere British Airways en Iberia. In totaal zou dit aandeel meer dan 2,5 miljard pond waard zijn. De luchtvaartmaatschappij is één van de weinigen wereldwijd die een beoordeling van vijf sterren heeft.

Qatar Airways Vlucht Volgen

Bestemmingen en meest gebruikte luchthavens door Qatar Airways

Qatar Airways heeft 150 bestemmingen over de hele wereld. De maatschappij vliegt op bestemmingen in Afrika, Australië, Azië, Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Hiermee is Qatar Airways één van de weinige luchtvaartmaatschappijen die naar alle zes de werelddelen vliegt. De luchthaven heeft haar thuishaven op Doha International Airport en maakt tevens gebruik van Hamad International Airport. Qatar Airways is de grootste gebruiker van deze luchthaven.

De vloot van Qatar Airways

De huidige vloot van Qatar Airways bestaat uit 206 toestellen, waarvan 22 toestellen die gebruikt worden als Cargo toestel. De toestellen die gebruikt worden door Qatar Airways zijn van vliegtuigmakers Boeing en Airbus. Op dit moment zijn er nog 224 toestellen in order. Deze toestellen moeten de oude toestellen van Qatar Airways gaan vervangen en zorgen voor een uitbreiding in het totaal aantal vliegtuigen.

Handbagage mee aan boord bij Qatar Airways

Qatar Airways is vrij strikt wanneer het aankomt op het meenemen van handbagage. Zo zijn er strikte regels met betrekking tot het maximale gewicht dat je mee mag nemen. Dit gewicht is namelijk vastgesteld op zeven kilogram bij Economy Class vluchten. Wel zijn de afmetingen bij Qatar Airways iets ruimer dan bij de meeste luchtvaartmaatschappijen. Je koffertje mag namelijk een afmeting hebben van 50 centimeter x 37 centimeter x 25 centimeter. Vlieg je First Class of Business Class? Dan mag je mag je maximaal 15 kilogram meenemen verspreid over twee koffertjes. Naast een koffertje mag je ook nog een kleine tas, koffer of laptoptas meenemen. Deze moet onder de stoel voor je passen.

Inchecken bij Qatar Airways

Inchecken bij Qatar Airways kan op meerdere manieren. Online inchecken kan namelijk via de website van Qatar Airways, hierbij is het van belang dat je de paspoortgegevens in de buurt hebt. Daarnaast is het ook mogelijk om in te checken met de mobiele applicatie van Qatar Airways. Hierbij heb je je boardingpass altijd bij je in de buurt op je telefoon. Daarnaast is het ook nog altijd mogelijk om in te checken bij een balie op de luchthaven. In de meeste gevallen gaat de incheckbalie op de luchthaven twee uur voor het geplande vertrek open. De incheckbalie sluit daarnaast in de meeste gevallen veertig minuten voor het geplande vertrek.