Geef een helikoptervlucht cadeau

Heb je wel eens helikoptervlucht gevlogen? Zo ja, dan weet je hoe gaaf dit is. Het is dan ook erg leuk om een helikoptervlucht cadeau te geven. Je kunt vanuit verschillende plekken in Nederland opstijgen en de lucht in gaan. Daardoor kun je bijvoorbeeld je eigen omgeving vanuit de lucht zien, of een kijkje nemen boven de grote stad, boven rivieren en ga zo maar door.

Wat is er bijzonder aan een helikoptervlucht?

Misschien vraag je je af wat er zo bijzonder is aan een helikoptervlucht. Helikopter kunnen verticaal zweven, vliegen, opstijgen en landen. Daardoor krijg je een heerlijk gevoel als je in een helikopter zit. En een helikopter komt waar een vliegtuig niet kan komen. Je ziet daardoor veel meer dan in een vliegtuig. Het is een bijzondere manier van vliegen en je kunt ook nog eens boven je eigen omgeving vliegen. Zo kun je eigen huis van bovenaf zien. Hoe zou dat eruit zien?

Geven als cadeau

Een helikoptervlucht geef je niet zomaar even aan je buurman voor de verjaardag. Het is immers een investering die je moet doen, maar als je geld verzameld met meerdere mensen, zit een helikoptervlucht er al snel in! Met een helikoptervlucht verras je iedereen, en dat is natuurlijk het doel van een cadeau. Jong en oud vindt het leuk om te vliegen in een helikopter, het is een ware belevenis. Een helikoptervlucht is niet alleen leuk, maar ook nog eens leerzaam. Een cadeau waar nog vele jaren over nagepraat zal worden!

21 januari: ACHA luchtvaart carrièredag

Altijd al willen werken binnen de luchtvaartsector? Morgen is jou kans, kom naar Vliegveld Hilversum naar de eerste luchtvaart carrieredag. Er zijn meerdere opleidingen aanwezig: Inholland, EPST, De Luchtmacht, ROC MBO Airport, AIS Flight Academy, TIO, Martinair Flightacademy en de Vereneging Nederlandse Verkeersvliegers.

Alle instanties die aanwezig zijn krijgen de ruimte om in het clubhuis van ACHA meer informatie te geven over alle activiteiten en wat bijvoorbeeld de carrièremogelijkheden zijn binnen de sector. Er was jaren onzekerheid binnen de luchtvaart, maar nu gaat het duidelijk weer de goede kant op en is er weer een succesvolle toekomst mogelijk voor zowel de mannen als de vrouwen.

Het is gratis te bezoeken en voor iedereen toegankelijk met interesse in een opleiding binnen de luchtvaartsector. Kom langs op 21 januari vanaf 11.00 uur en maak kennis met de toekomstmogelijkheden.

Naast alle informatie over de verschillende opleidingen kun je tijdens de ACHA Luchtvaart Carrieredag zelfs een proefles nemen in een Cessna of Katana met een van de instructeurs!

ACHA

De Aeroclub Hilversum-Amsterdam, ook wel ACHA, bestaat bijna 70 jaar en ze hebben ongeveer 400 leden. Vanuit het hele land komen de leden, want de unieke sfeer zoals op de vliegclub en vliegveld Hilversum heb je bijna nergens. Het is daarnaast ook de groenste luchthaven van Nederland. Iedereen kan lid worden, zelfs als je geen brevet hebt. Want ze hebben een thema ’Lerend vliegen en vliegend leren’ en zo kan je met clubleden meevliegen wanneer je eenmaal in opleiding bent.

Steeds meer file richting Schiphol

Uit de cijfers van de VID (Verkeers Infortmatie Dienst) is gebleken dat er vaker file op de weg is bij reizigers die vanuit het zuidwesten van Nederland naar Schiphol reizen. De filedruk is nergens zo hoog in Nederland als op de A4 richting Amsterdam.

In een jaar tijd is de druk op dit traject verdubbeld. In 2016 was er op dit stuk zo’n 222.787 minuten file, maar in 2015 was dit nog ‘maar’ 106.637 minuten. Het drukste punt van de file ligt rond de buurt van Leiden. Onlangs is er besloten door het kabinet dat er een extra rijstrook zal komen bij Burgerveen, er moet nog begonnen worden met de aanleg van deze strook.

De A4 richting Amsterdam is de route naar Schiphol voor de mensen die uit het zuidwesten van Nederland komen. Doordat de filedruk is toegenomen, kunnen zij vertraging krijgen of zelfs hun vlucht missen.

Vrachtvliegtuig gecrasht in Colombia

In colombia is er een Boeing 727 gecrasht tijdens het opstijgen. Het vrachtvliegtuig was van de Colombiaanse vliegmaatschappij Aerosucre. Er waren zes bemanningsleden aan boord van het vliegtuig, vijf mensen zijn om het leven gekomen en er is iemand naar het ziekenhuis gebracht met ernstige verwondingen.

 

Het vliegtuig crashte vlak na het opstijgen, want het kon niet voldoende hoogte krijgen. Dit gebeurde op Germán Olano Airport. Het vrachtvliegtuig was onderweg naar de hoofdstad van colombia, Bogota. Het was een technicus die als enige de crash heeft overleefd.

Oorzaak crash

Over de oorzaak van de crash is op het moment nog niets bekend. Het onderzoek moet daar meer duidelijkheid over gaan geven. Een vliegtuigspotter heeft het ongeluk gefilmd. Op het filmpje is te zien dat het toestel niet van de grond komt. Daarnaast is te zien dat de omstanders ook nog bijna geraakt waren door het vliegtuig.

Tweede vliegtuigongeluk

Dit is al het tweede ongeluk in Colombia binnen een paar weken. Eind november is er ook al een passagiersvliegtuig neergestort in het noordwesten van Colombia die onderweg was naar Bolivia. 71 mensen zijn toen om het leven gekomen.

 

 

Airbus A380 Grootste passagiersvliegtuig

De airbus A380 is het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. Deze dubbeldekker en ‘wide-body’ vliegtuig met vier motoren is ontworpen door Airbus, de bekende vliegtuigfabrikant. Veel luchthavens moesten hun infrastructuur en faciliteiten aanpassen om de Airbus te kunnen laten landen. Op 27 april 2005 maakte de A380 zijn eerste vlucht en het vliegtuig werd in oktober 2007 voor het eerst commercieel ingezet.

Ontwerp

Dit mega vliegtuig kan maximaal 853 passagiers vervoeren. De lengte van het vliegtuig is 72.73 meter en het heeft een spanwijdte van 79.75 meter. De Airbus kan zo’n 15,700 kilometer afleggen zonder  tussenstop.  Sinds december 2014 zijn er 152 toestellen in dienst bij twaalf verschillende luchtvaartmaatschappijen. Daarvan heeft Emirates de meeste toestellen in gebruik.

Er wordt gedacht dat er nog een verlenge versie gaat komen. In het ontwerp van de Airbus is daar rekening mee gehouden. Deze versie, mogelijk de Airbus A380-900, kan 100 meer passagiers vervoeren.

Een goede maaltijd met deze luchtvaartmaatschappijen

Te harde broodjes en taai vlees: meestal hoef je een beter menu niet te verwachten aan boord van een vlucht. Toch proberen steeds meer luchtvaartmaatschappijen hun maaltijden te verbeteren. KLM is bijvoorbeeld een van de vele die de samenwerking aangaat met een sterrenchef, namelijk Richard Ekkebus. De volgende maatschappijen hebben de beste maaltijden aan boord:

 

Emirates Airline

Ze zijn verkozen tot  beste luchtvaartmaatschappij van 2016. Het eten in de businessclass is dan echt ook op en top! Maar ook in de economy class wordt uitgepakt, hier krijg je tijdens de vlucht een uitgebreide 5-gangenmaaltijd.

 

Quatar Airways

Wanneer je businessclass vliegt met Quatar Airways kun je rekenen op een uitgebreid gangendiner. Het populairste hoofdgerecht is al jaren de kip met fetakaas.

 

Singapore Airlines

Singapore Airlines werkt samen met wereldberoemde sterrenchefs als Sam leong, Suzanne Goin en Georges Blanc.

 

Asiana Airlines

Zijn in 2010 verkozen tot luchtvaartmaatschappij van het jaar, danzij de goede service en hoge kwaliteit. Je kunt kiezen tussen verschillende Chinese, Japanse, Koreaanse en Westerse specialiteiten.

 

Ana All NipponAirways

Tijdens een vlucht met Ana All NipponAirways krijg je een Japans 8-gangenmenu aangeboden. Gegrilde coquilles, gegride kabeljouw en sushi zijn enkele voorbeelden van gerechten.

Vanaf Europa naar Thailand met Boeing 737

Sinds gisteren is Flydubai gestart met vluchten naar Bangkok. Flydubai vliegt ook op Europa, hierdoor kunnen Europese passagiers met de Boeing 737 naar Thailand vliegen.

 

Eenvoudiger

In Dubai is slechts één tussenstop nodig, hierdoor kunnen Europese passagiers eenvoudiger met enkel 737’s naar Thailand vliegen.  Toch zullen veel passagiers zo’n verre aftand liever met een widebody-vliegtuig afleggen. Voor de koopjesjagers en de 737 fans is het wel een interessante optie.

Tweemaal

Flydubai zal tweemaal per dag vliegen naar Bangkok. Vanuit Dubai vertrekken de vluchten om 01:40 en 16:20. De vluchten zullen ongeveer zes uur gaan duren en er wordt zoals altijd bij flydubai gevlogen met Boeing 737-800’s. Deze bieden plaats aan 174 of 189 reizigers.

Flydubai

Flydubai is in 2008 opgericht door Ahmed bin Saeed Al Maktoum. De vloot bestaat uit 55 boeings 737-800’s en de maatschappij vliegt naar 90 verschillende bestemmingen. Hiermee is Flydubai in de Verenigde Arabische Emiraten de grootste lagenkostenmaatschappij.

Tweedaagse staking piloten lufthansa

De piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa zullen vandaag en morgen niet werken. Dinsdag hebben twee rechtbanken toestemming gegeven voor een staking. Deze staking zou eerst alleen op woensdag plaatsvinden, maar is uitgebreid naar twee dagen dankzij de pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC).

De staking zal voor veel chaos en hectiek zorgen. Bijna de helft van alle vluchten met Lufthansa zijn geannuleerd, hierdoor gaan zeker zeker zo’n 100.000 reizigers last hebben van de situatie. Passagiers van wie de vlucht is geannuleerd kunnen kiezen om op een ander tijdstip alsnog te vliegen of om de reis helemaal te annuleren. Er worden verder geen extra kosten gerekend.

Loonsverhoging

De pilotenvakbond en Lufthansa kunnen het maar niet eens worden over een loonsverhoging voor de piloten van Lufthansa. Dit conflict duurt al meer dan twee jaar, september 2015 heeft de vorige staking plaatsgevonden. Naast het salaris zijn er ook meningsverschillen over groeiplannen en de pensioenen.

Vliegmaatschappij Ryanair is goedkoopste in beenruimte en stoelbreedte in het vliegtuig

Luchtvaartmaatschappij Ryanair biedt de goedkoopste centimeters beenruimte in het vliegtuig aan. Bij de vliegmaatschappij betaalt een passagier omgerekend 1,62 euro per centimeter beenruimte.
De hoeveelheid beenruimte verschilt per vliegmaatschappij tot wel 10 centimeter. De kosten hiervoor lopen uiteen van 1,62 euro tot 5,31 euro per centimeter.

In de meeste vliegtuigen heb je geen zeeën van ruimte. De prijs van de beenruimte wordt dan ook per centimeter berekend. De luchtvaartmaatschappij Ryanair is wat beenruimte betreft echter het goedkoopst. Omgerekend betaal je slechts 1,62 euro voor elke centimeter beenruimte. Per vliegmaatschappij kan de hoeveelheid aan beenruimte flink afwijken tot soms wel 10 centimeter meer of minder. De maximale prijs die je per centimeter beenruimte betaalt bedraagt maar liefst 5,31 euro.Deze informatie komt van de website Skyscanner die hier onderzoek naar heeft gedaan. De vergelijksite vergeleek de prijs per centimeter beenruimte van negen bekende vliegmaatschappijen: TUI, EasyJet, Corendon, Lufthansa, KLM, Ryanair, Turkish Airlines, Transavia en Vueling Airlines.

De minste beenruimte (slechts 72,5 centimeter) hebben de passagiers van de maatschappij Easyjet. Het meeste ruimte met maar liefst 83 centimeter beenruimte krijg je bij Turkisch Airlines. Wel betaal je bij Turkish Airlines de hoofdprijs van 5,31 euro per centimeter voor de beenruimte.

Stoelen

Wat de breedte stoelen betreft is er tussen de verschillende luchtvaartmaatschappijen weinig verschil, deze zijn overal zo’n 44 centimeter breed. Wel lopen de prijzen van de stoelen uiteen. Ook hier is Ryanair heet goedkoopste met 2,86 euro per centimeter.

Een gebrek aan beenruimte is volgens het onderzoek van de vergelijkingssite de grootste irritatie voor passagiers. Dit wordt gevolgd door te krappe stoelen en het aan boord hebben van kleine kinderen.

De prijzen per centimeter zijn op basis van de gemiddelde prijzen die voor een retourticket binnen Europa wordt betaald berekend. Hierbij wordt uitgegaan van reizen op basis van Economy Klasse.

Vader bedankt piloot voor landen vliegtuig

Onlangs heeft KLM een extra landing ingezet in verband met een jonge passagier welke een hartaanval kreeg. De vader van het jongetje heeft KLM hartelijk bedankt. Hij bedankte al het personeel en gaf zijn oprechte excuses voor het ongemak dat de vertraging mogelijk heeft opgeleverd voor passagiers van het vliegtuig.

Adam van 6 jaar zat samen met familie in de vlucht van Amsterdam naar Singapore toen hij plots een hartaanval kreeg. De piloot van het vliegtuig heeft daarop een landing in Boekarest gemaakt, waar het kind werd opgenomen in het plaatselijke ziekenhuis. Gelukkig gaat het op het moment weer goed met Adam en is hij met zijn familie weer in Singapore.

KLM heeft in een reactie laten weten dat excuses maken absoluut niet nodig is. KLM geeft hierbij aan dat de veiligheid van haar passagiers op de eerste plaatst staan.

Overigens zat DJ Mental Theo toevallig ook in hetzelfde vliegtuig. Hij laat weten dat hij alleen maar lof heeft over het optreden van de piloot en een aanwezige dokter. De dokter heeft ervoor gezorgd dat Adam weer bij is gekomen, zo verteld hij tegenover RTL Nieuws.

 

Bron: RTL Nieuws