Menu Sluiten
Avianca

Avianca Hekelt Colombiaanse Autoriteiten Voor Blokkering Plan Om Viva Air Te ‘Redden’

Avianca, de nationale luchtvaartmaatschappij van Colombia, heeft scherp uitgehaald naar de Colombiaanse autoriteiten voor het blokkeren van een plan om de in financiële problemen verkerende luchtvaartmaatschappij Viva Air te “redden”. In een verklaring liet Avianca weten dat de beslissing om het plan te blokkeren een “ernstige vergissing” was en dat het leiden zal tot “onnodige en onaanvaardbare” sociale en economische gevolgen voor het land.

Het “reddingsplan”

Het “reddingsplan” dat door Avianca was voorgesteld, zou de overname van Viva Air door Avianca hebben betekend, waarbij de twee luchtvaartmaatschappijen zouden samengaan en samen zouden opereren onder de naam Viva Air Group. Volgens Avianca zou dit leiden tot een sterkere en meer concurrerende luchtvaartmaatschappij in de regio, die in staat zou zijn om beter te concurreren met internationale spelers op de luchtvaartmarkt.

Blokkering van het plan

Echter, de Colombiaanse autoriteiten hebben het plan om Viva Air te “redden” geblokkeerd, omdat ze bezorgd zijn over de mogelijke concentratie van marktmacht en de effecten op de concurrentie. Avianca heeft echter betoogd dat het plan juist zou leiden tot meer concurrentie en een betere dienstverlening voor de klanten, en heeft de beslissing van de autoriteiten scherp veroordeeld.

Gevolgen voor Viva Air

Viva Air, dat in financiële problemen verkeert vanwege de impact van de COVID-19 pandemie op de luchtvaartindustrie, zal nu moeten op zoek gaan naar andere manieren om haar bedrijf te redden. Het is onduidelijk wat de toekomst zal brengen voor de luchtvaartmaatschappij, maar het is duidelijk dat de blokkering van het reddingsplan door de autoriteiten een zware klap is.

Conclusie

In conclusie heeft Avianca scherp uitgehaald naar de Colombiaanse autoriteiten voor het blokkeren van het plan om Viva Air te “redden” door middel van een overname en samengaan. Avianca betoogt dat dit plan juist zou leiden tot meer concurrentie en een betere dienstverlening voor de klanten.