Menu Sluiten

Hoe blijf je kalm en bespaar je tijd op de luchthaven?

Een weekendje weg in de stad, een grote familievakantie of een last minute zakenreis: wat de reden ook is iedereen is dikwijls gestrest op de luchthaven. Meestal is het ergste aan reizen, het omgaan met de luchthaven zelf. Het omgaan met het verkeer op de weg erheen, het betalen van bagagekosten en op de luchthaven in de file staan om alleen erachter te komen dat je vlucht is vertraagd, kan de vreugde uit het reizen halen lang voordat je zelfs je bestemming hebt bereikt. Hier zijn een paar tips om dit avontuur minder stressvol te maken. 

Check je online in 

De meeste luchtvaartmaatschappijen staan online inchecken toe tot 24 uur voor de vlucht. Door online in te checken wordt een stoel veiliggesteld en kan je gebruik maken van de snelle i

incheckbaan op de luchthaven. Je kan inchecken waar je maar wilt, zolang je maar verbinding kan maken met het internet en naar je mails of de website van de luchtvaartmaatschappij kan surfen. Op deze manier sla je waar mogelijk de incheckbalies volledig over en sta je niet in die lange wachtrijen te wachten.

Weet waar en hoe je heen moet

Bepaal waar de luchthaven is, hoe je er op tijd geraakt, hoe je op tijd komt voor je vlucht en ook vanaf welke Terminal je vliegt. Of je nu met de trein, auto of taxi naar het vliegveld gaat, je moet je vervoermiddel op voorhand bepalen. Als je voor het openbaar vervoer naar de luchthaven kiest, zorg er dan voor dat je van tevoren een actuele dienstregeling controleert. Indien je zelf met de auto er naartoe gaat, gebruik dan de routeplanner om je een goed idee te geven van hoe lang het duurt om er te komen. Iemand je laten brengen naar de luchthaven is niet altijd mogelijk en het parkeren van je eigen auto op de luchthaven is niet altijd de goedkoopste oplossing. Dan kan je opteren voor een luchthaventransfer door een ervaren taxibedrijf. Een luchthaven taxi haalt je op bij je thuisadres wanneer je maar wilt en brengt je naar de gewenste luchthaven. Met taxi Appje is het boeken van een taxi eenvoudig en snel , zodat je zo goed mogelijk en zonder stress kan genieten van je rit naar het vliegveld. Met het nemen van een taxi naar het vliegveld kan je reis niet beter beginnen!  

taxi

Hou je instapkaarten altijd klaar

Indien je wenst om papierloos te gaan en je je e-ticket op je telefoon hebt staan, maak dan een screenshot ervan. Het is veel gemakkelijker om het te vinden in de galerij op je telefoon dan op je e-mail of de app van de luchtvaartmaatschappij als er geen internetverbinding is bij de incheckbalie. Indien je je instapkaart wel kan uitprinten, raden wij je aan dit te doen. Tenzij je een oplader bij je hebt, is er altijd een kans dat de batterij van je mobiel leeg raakt. Een papieren back-up kan dus soms een redder in nood zijn! Het is altijd verstandig om meer opties te hebben dan minder! Daarnaast, moeten je instapkaarten meerdere keren getoond worden, zorg ervoor dat deze makkelijk en direct vindbaar zijn tijdens de inspectie en veiligheidscontrole. Bewaar je pas en je identificatie in de zak of de buitenste zak van je tas, het is verstandig om deze bij elkaar te houden, aangezien je beide tegelijkertijd gaat gebruiken. Dit zorgt al voor minder stress voor je op het vliegtuig stapt!