Menu Sluiten

Vrachtvliegtuig gecrasht in Colombia

In colombia is er een Boeing 727 gecrasht tijdens het opstijgen. Het vrachtvliegtuig was van de Colombiaanse vliegmaatschappij Aerosucre. Er waren zes bemanningsleden aan boord van het vliegtuig, vijf mensen zijn om het leven gekomen en er is iemand naar het ziekenhuis gebracht met ernstige verwondingen.

Het vliegtuig crashte vlak na het opstijgen, want het kon niet voldoende hoogte krijgen. Dit gebeurde op Germán Olano Airport. Het vrachtvliegtuig was onderweg naar de hoofdstad van colombia, Bogota. Het was een technicus die als enige de crash heeft overleefd.

Oorzaak crash

Over de oorzaak van de crash is op het moment nog niets bekend. Het onderzoek moet daar meer duidelijkheid over gaan geven. Een vliegtuigspotter heeft het ongeluk gefilmd. Op het filmpje is te zien dat het toestel niet van de grond komt. Daarnaast is te zien dat de omstanders ook nog bijna geraakt waren door het vliegtuig.

Tweede vliegtuigongeluk

Dit is al het tweede ongeluk in Colombia binnen een paar weken. Eind november is er ook al een passagiersvliegtuig neergestort in het noordwesten van Colombia die onderweg was naar Bolivia. 71 mensen zijn toen om het leven gekomen.