Menu Sluiten
op reis

5 tips voor je eerste vlucht!

Als je voor de eerste keer vliegt of al een tijdje niet hebt gevlogen vanwege de pandemie, ben je misschien opgewonden, een beetje nerveus of een combinatie van beide. Maar eerlijk gezegd, een passagier zijn in een vliegtuig is geen stress. Het enige wat je hoeft te doen is de juiste documenten te verzamelen, op tijd te komen en achterover te leunen en te ontspannen. Toch zul je gespannen zijn als je nog nooit eerder gevlogen hebt, net als dat je ook spanning voelt als je voor het eerst een autoverzekering afsluit. Om van je eerste vlucht een succes te maken, kun je de onderstaande tips toepassen!

Check online in

Veel luchtvaartmaatschappijen bieden online inchecken voor hun vluchten aan. Hiermee kun je vanuit huis inchecken voor je vlucht en je instapkaart afdrukken via de website of mobiele app van de luchtvaartmaatschappij. Als je online hebt ingecheckt, kun je de wachtrijen voor het inchecken overslaan en direct naar de beveiliging gaan, wat een enorme tijdsbesparing oplevert. Houd er echter rekening mee dat niet alle luchtvaartmaatschappijen je online laten inchecken. En als je speciale assistentie nodig hebt, moet je op de luchthaven inchecken. Controleer dit vooraf zodat je precies weet of online inchecken mogelijk is of niet.

Weeg je bagage

Haal de weegschaal tevoorschijn en weeg je bagage thuis om een ​​vervelende vergoeding op de luchthaven te voorkomen. Als je bagage het toegestane gewicht overschrijdt dat door de luchtvaartmaatschappij is opgegeven, wordt er een toeslag voor overbagage in rekening gebracht die soms meer kan bedragen dan de kosten van het inchecken van de bagage! Check dit dus vooraf om de extra kosten te vermijden.

Kom op tijd

Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om de luchthavenprocedures te doorlopen. Dit is vooral belangrijk als je op de luchthaven moet inchecken of ingecheckte bagage moet afgeven. Luchthavens zijn onvoorspelbaar, je weet nooit zeker hoe druk het zal zijn of hoe lang het kan duren om door de beveiliging te komen. En als het de eerste keer is dat je een luchthaven bezoekt, wil je misschien wat tijd besteden aan het rondkijken, winkelen of iets eten.

Controleer je reisschema en vluchtstatus

Blijf je reisschema controleren en zorg ervoor dat alle details van je vlucht zijn zoals je verwacht. Sommige steden hebben meerdere luchthavens en je wilt er zeker van zijn dat je reisplannen in overeenstemming zijn met die luchthaven. Het is net zo belangrijk om de status van je vlucht in de week ervoor voortdurend te controleren in het geval van wijzigingen in het schema – deze komen vaker voor dan je zou verwachten. Dit kan meestal op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Zorg voor een herkenbare koffer

Wikkel een gekleurd lint of riem om je koffer. Bij het ophalen van bagage, in plaats van stuk voor stuk koffers van de lopende band te moeten trekken om te controleren of het van je is, kun je je bagage snel en gemakkelijk identificeren en bespaar je een hoop tijd en gedoe. Zorg er daarom voor dat je je koffer direct kunt herkennen als het op de band ligt.