Menu Sluiten

Nederlandse luchtvaart doet het niet goed in internationaal onderzoek

Er is wereldwijd onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de luchtvaart in verschillende landen. Dit onderzoek is uitgevoerd door claimbureau AirHelp.  Nederland komt er niet erg goed vanaf en dat heeft vooral te maken met de kwaliteit van de luchthavens en de daar aangeboden faciliteiten.

KLM doet het wel goed

In tegenstelling tot de schrikbarende resultaten als het gaat om de vliegvelden in Nederland, scoort KLM nog wel heel goed. Het land eindigt op een nette twaalfde plek, op basis van de 71 beoordeelde luchtvaartmaatschappijen. Transavia scoort niet erg goed, zij staan op de 65steplek. Transavia scoort ongeveer even slecht als Britse luchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair en Easyjet.  De beste beoordeelde airline is, net zoals vorig jaar en niet bepaald verrassend, Qatar Airways.

De Nederlandse vliegvelden

Als het gaat om de Nederlandse vliegvelden dan brengt het Schiphol in Amsterdam het erop zich nog helemaal niet zo slecht af.  Schiphol staat ongeveer halverwege in de ranking en het vliegveld wordt aangeprezen als het om de aangeboden services gaat. Eindhoven Airport bungelt echter helemaal onderaan aan het lijst, en komt zelfs achter de vliegvelden in Lissabon en Koeweit in de ranking aan.

Er wordt bijvoorbeeld gesteld dat er sprake is van slechte punctualiteit en dat er weinig service is op het vliegveld. Vanuit de Nederlandse autoriteiten is er direct een reactie gekomen. Daarin wordt gesteld dat er duidelijk werk aan de winkel is en dat er verbeteringen doorgevoerd moeten worden om te voorkomen dat Nederlandse reizigers Eindhoven airport in het geheel gaan ontwijken. Als 1 van de mogelijke oorzaken kan worden genoemd dat er vanuit Eindhoven Airport vooral vakantievluchten vertrekken van goedkope airlines. Die airlines hebben vaak minder belang bij het ondersteunen van de service en kwaliteit van de luchthavens.